ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

La Veronal. Foto Museo Reina Sofia (Joaquín)a Sofía (Joaquín Cortés_Román Lores) – Office La Veronal

Etter to år med pandemi er Sånafest, festivalen som holder til i Son og Hølen, tilbake i kjent stil.

Gjennom to uker i juni blir det forestillinger, konserter, skulpturutstilling og sirkus i og rundt omgivelsene til de to landsbyene i Vestby.

“Vi har invitert kunstnere fra Argentina, Den Dominikanske Republikk, Haiti, Italia og Spania”, forteller festivalleder Andreas Strand Renberg i Sånafest. “Det handler om å skape opplevelser som bare kan skje her hos oss”.

Og det kan man lett se for seg, når festivallederen forteller begeistret om at et av Spanias viktigste dansekompanier skal opptre i skolehagen i Hølen: “Sist man kunne oppleve dansekompaniet La Veronal måtte man til operaen i Oslo. Nå får vi dem hit til lille Hølen, og det skjer under trærne i den vakre skolehagen, mens man samtidig kan nyte mat og drikke fra baren vår”.

Miracle 3-Brigou-La Plage des Six Pompes

Folkefesten er i fokus

Vi forstår at festivalen har vært opptatt av å sette sammen et program for en hver. For dersom man kanskje synes performance er litt for rart, kan man istedenfor komme på en av de tre konsertene, eller man kan besøke festivalens marked. Her er det skulpturer og installasjoner som spesielt er spennende for barn. De får en belgiske sykkelkunstner som kommer med fire store interaktive installasjoner som barna garantert vil like å utforske. “Dessuten blir det sirkus fra Sicilia” forklarer Renberg.

Sånafest har laget festival siden 2013 og har nå blitt et fast innslag i juni måned, godt kjent blant mange i Vestby. Men festivalen er også blitt et fenomen som diskuteres blant kunstinteresserte i hele Norge, og i følge festivallederen møter han ofte folk som sier de har hørt om Sånafest. “Hvis man har lyst til å oppleve noe som er både hyggelig og annerledes sammen med familien eller med gode venner, så er Sånafest stedet” sier han kontant.

Vél’eau_Cyclophones1 – Espaces cyclophones

Bygd i bevegelse

Man kan også bli kjent med kunstnerne på Sånafest gjennom å delta på åpne klasser, for eksempel i Glenneparken i Son. Her lover Renberg at hvem som helst kan delta:

“Vi setter opp en scene i parken, der alle som ønsker kan bli med”. For hver dag kl 17 er det en mulighet for å prøve seg som danser eller kunstner. “Man kan jo også komme og bare se på” sier Renberg betryggende.

Toño Arias

Økologiske djevler

Andreas Strand Renberg er spesielt stolt av å få besøk fra karibien i år.

“Vi skal også ha maske-kurs for voksne, med den kjente kunstneren fra Den Dominikanske Republikk, Luis Rivas og hans Diabolos Ecológicos, eller Økologiske Djeveler på norsk. Her vil man lære å lage masker av gjenbrukt plastikk”.

Resultatet av kurset vil man kunne se i Hølen den 25. juni, da Sånafest i følge Renberg skal sette opp en stor og fargefull parade.
“Karneval er veldig viktig i karibien, og representerer frihet”, sier han. “Det har vært en drøm over flere år å kunne ha en slik parade under Sånafest”.

 

Sånafest skjer fra 11. til 26. juni i Son og Hølen.

Du kan lese om programmet på www.saanafest.com eller på facebook sidene ­deres.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.