ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Vi fikk oss en nydelig, liten opplevelse en av disse skikkelig kalde dagene i januar. Vi dristet oss ut på tur, og det var fint å gå så lenge vi var i sola. Litt nord for Ramme Gaard fløy plutselig en skygge forbi rett foran ansiktene våre, og da vi kikket etter den, var det en liten fjærete ball av en fugl som hadde slått seg ned i en busk med noen få, rød-orange bær i.

Der ble den sittende å sole seg, og plutselig flakset den opp og fanget et bær med det lille nebbet før den satte seg igjen og begynte å dyppe nebbet i litt snø og deretter “kvesse” nebbet på greina.

Vi gikk så nære vi turte og både filmet og fotograferte det lille sjarmtrollet. Ingen av oss hadde sett denne type fugl før, men etter fargen på brystet å dømme, gjettet vi på at det var en rødstrupe.

Det viste seg å være riktig, og disse fuglene kan bli rimelig tamme, fant vi å lese hos “Moseplassen.no”. Forfatteren Anne Holter-Hovind skriver der at dette er en av de mer tillitsfulle småfuglene, antagelig på grunn av til­venning gjennom generasjoner.

Rødstrupa er en av de mindre småfuglene – den er 13 cm lang – og kan bli så tam at den følger trofast etter hageeiere, og den kan kaste seg over mark og kryp som spas opp.

En liten, hyggelig glede som satt oss i godt humør.

Hege og Ronny

Fuglen rødstrupe på en gren

Rødstrupa har grå rygg og rød mage, og hunner og hanner er like. Barna ser helt annerledes ut med en spettete drakt. Foto: Pixabay.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.