ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Noen sier at det er ekstra varmt i år. Gradestokken kravler uansett oppover. Her jeg er nå er det ikke langt i fra ekvator. Ei nabodame demonstrerer elegant at hun kan sette steikepanna rett i sanda og lage den middagen hun vil i solsteiken. Jeg sitter i skyggen like ved og har bestilt meg en god lunsj på en fortaus restaurant, eller warung, som de kaller det her.

Inntekter til lokalbefolkningen

Et par meter unna oppdager jeg ei rotte som piler inn bak en haug med søppel. Det lukter ikke så godt av den haugen. Det har lett for å bli slik når turistene strømmer til nye steder. De før så vakre strendene blir oversvømmet av båttrafikk som betyr oljesøl og søppel i det vannet vi en gang likte så godt å snorkle i. Støyende vannskutere og bananbåter skaffer inntekter til lokalbefolkningen. Penger som sikkert kommer godt med ettersom prisene stiger, for det gjør de alltid som en følge av turismen.

Rotta

Maten smaker godt og den er sterk. Rotta fortsetter sin aktivitet og jeg blir nysgjerrig på hva den holder på med. Da jeg har betalt og takket for meg, undersøker jeg litt til. Joda, hun har et nyfødt kull inne bak søppelhaugen og har gnaget seg en egen inngang gjennom murveggen like bak der ungene ligger og piper etter mere mat. Gjett hvor hun vil? Rett inn på det kjøkkenet lunsjen min ble laget. Herifra går hun i ivrig trafikk i mellom de sultne ungene og den maten hun finner inne på warungen.

Mageproblemer

Mange av oss har sikkert sett noe lignende før rundt omkring på kloden, uansett hvor mange stjerner spisestedet har. Min erfaring er imidlertid god. De eneste gangene jeg har hatt skikkelige mageproblemer er hvis jeg har spist på de finere stedene, men det kan så klart ha vært helt tilfeldig.
Min lille hemmelighet er at jeg spiser en hel hvitløk når det rumler litt ekstra. Det hender også at jeg lager meg en juice med stangselleri, sitrondråper og mye krydder. Det pleier å hjelpe.

Lite paradis

I morgen reiser jeg videre etter å ha vært noen dager sammen med gamle venner. Nå vil jeg østover. Da jeg kom hit for første gang for vel ti år siden, var dette et lite paradis. Det er nesten vanskelig å tro at så store endringer kan skje så fort.
Neste stopp er to timer med fly her i fra til et lite sted i nærheten av Maumere. Det blir sikkert spennende.

www.robertstravelstories.no

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.