ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

En av Sons virkelig flotte ambassadører Per Angell, fylte 90 år torsdag 3. juni i år. At dagen hadde solskinn fra morgen til kveld, føltes helt naturlig, for mer positiv person skal man lete lenge etter. Og dette er uten hensyntagen til alder, sier en god venn i Son, 74 åringen Knut Chr. Hallan, som etter hvert kjenner Per godt.

Per Angell

Bursdagsbarnet Per Angell alltid med kamera.

 

Så sant det ikke høljregner eller det er holke – is, så går Per sin daglige formiddags eller ettermiddagsrunde gjennom Son, med stokken i hånden, kameraet rundt halsen og sixpencen på plass på hodet.

Fra Per Angell sin facebookside

Fra Per Angell sin facebookside: “Sommer i Steinløkka !!!”

 

Per har alltid tid til en prat, sosial som han er. Og hjemme på «Heimen» som han sier, følger han godt med på internettet og på facebook og youtube. Hver dag legges ut anekdoter, fortellinger, kloke ord, ordtak og fotos. Og hver dag får du en bit av klassisk musikk, hvis du følger han på nettet.

Feiringen startet tirsdag kveld, to dager før, da “Soon Etter Frokost” stilte opp utenfor leiligheten og spilte for Per (de har øvelse på tirsdager).

Bursdagen ble en maraton i miniformat. Selveste ordføreren i Vestby, Soningen Tom Anders Ludvigsen og et 30 talls andre, stilte opp foran leiligheten i Eldresenteret med ekte bursdagssang, til jubilantens overraskelse kl. 10. Stor stas!

Per hadde bestilt bursdags bløtkake til alle damene på «Heimen» kl.12, der han stortrives daglig. Han er ikke eneste hanen i kurven, men det er et solid kvinneflertall. Han trives egentlig godt med det, gladgutten Per.

Så ble det vel et liten lur på øyet – antar jeg, hvis han rakk det – før han var klar igjen for nye overraskelser. Datteren Hege hadde varslet at han skulle bli hentet kl. 15, men hun sa ikke noe mer. Men kle deg godt, sa hun, for bilen skulle være åpen.

Knut Chr. Hallan og Per Angell klar til tur i Morgan. Foto: Hilde Westby

Knut Chr. Hallan og Per Angell klar til tur i Morgan. Per var på farta til høyre “passasjer”side, men der sitter rattet på, så han fikk pent finne seg i å sitte på passasjersiden på venstre side. Foto: Hilde Westby

Og Per var klar som et egg kl. 15 da jeg kom kjørende i Morgan. Per har vært med før han, og gjenkjente «bilen som jeg hadde kjøpt av 2. generasjon Charles Morgan på Morganfabrikken». Turen gikk oppover mot Laboåsen og de nye byggefeltene på Skoglundkollen. På veien ved Labostadion, der fotballbanen er, pekte Per på at han bygget hytte der egenhendig i sin tid, mens han ennå bodde i Oslo. Da var det bare 3 hytter der. i dag er hele åsen kledd med boliger.

Senere kjøpte han huset i Kleiva, hvor han bodde inntil han ble tilbudt egen bolig tilknyttet senteret, det han kaller «Heimen».

 

Avslutning med 10 av Pers nærmeste venner. Legg merke til at rattet er på høyre side. Foto: Owe Bjune Baann.

Turen endte i Hollandveien. Per trodde nok vi skulle se på mere bil hjemme hos meg, men så kom overraskelsen: Vi svingte helt ned på terrassen og tutet i hornet! For her var 10 av hans nærmeste venner fra gamle dager samlet, med Champagne og festtaler og et hyggelig sjømatlag på terrassen. Da kaffen var over, og kakene spist og vinen drukket, kunne jubilanten etter eget ønske, vandre hjem i følge med datter og venner, tilbake til «Heimen». Pigg og rask, etter en god halvmaraton av en dag.

Påfølgende lørdag, var familien samlet hjemme hos datteren Hege, så Bursdag ble det, med stor B.

Noen bilder er hentet fra Per Angell sin facebookside følg linken da vel, for å følge ham på turene rundt i Son :)

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.