ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Blanke ark og kunst underveis. Ole Thomas Evensen viser frem litt av mangfoldet ved skolen.

Ole Thomas Evensen er rektor ved Vestby kulturskole på 10. året. Han er godt fornøyd med tilværelsen. På hjemmebane har han sine prosjekter. I jobbsammenheng er han glad for å være med å bidra til en positiv oppvekst for barn og unge.

Han møter oss i kafèen, og vi tar trappene to etasjer opp. Interiøret i tre er lunt og lyst, og det gir så god akustikk, sier han, og legger til at han pleier å ta trappene.
– Går det bra?

Vi får kaffe inne på kontoret hans. Her er minimalistisk, lyst og ryddig. Rektoren gir snart uttrykk for hvor glad han er for at Vestby kommune har satt tonen ved utbyggingen av sentrum. Kulturhuset er viktig, og satsingen på dette er en genistrek for tilblivelsen av det nye Vestby som bygges opp, mener han. Det viser hva man ønsker for sine innbyggere. Kulturhuset er med på å gjøre bygda til et spennende sted å bo i.

Kultur betyr noe

– Kultur betyr noe. Kunst og kultur er en fin måte for mennesker å formidle hvordan man opplever livet, sier han. – Vi trenger et språk og verktøy til å prøve å forstå en kompleks verden.
– Selv er jeg glad for å kunne bidra til at barn og unge får gode muligheter til å utvikle seg og å mestre livet.

Han liker å bidra, f.eks. ved oppsetninger og arrangementer Kulturskolen gjennomfører. Synes det er fint å være med i produksjonen. Kjøre lys på en teaterforestilling eller hjelpe til backstage og ikke bare sitte i salen som publikum. Bidra.

Hølen

Ole Thomas har bodd i Hølen med familien siden 1997. Som nygifte skulle han og Silje etablere seg og ble anbefalt av venner i Son å se nærmere på Hølen. Han og kona Silje falt for et gammelt hus de fortsatt bor i. De fikk to sønner som i dag er voksne og har flydd ut av redet.

Blanke ark og kunst underveis. Ole Thomas Evensen viser frem litt av mangfoldet ved skolen.

– Hølen er en landsby hvor vi ble tatt godt imot. Et eksempel på det er at “Bifrost-Hølen Regnbueteater” som Tor Åge Bringsværd hadde vært med å starte, manglet instruktører, og siden jeg hadde holdt på litt med teater i skolesammenheng, var jeg ikke så vond å be. Teateret har vært – og er ? – en stor del av vårt liv i Hølen.

Bred bakgrunn

Ole Thomas Evensen vokste opp i Ås med foreldre som begge var lærere. Selv har han bred bakgrunn med hovedfag i litteraturvitenskap, spesial pedagogikk, naturforvaltning og teatervitenskap. Dessuten kompetanse i tekstskriving som gjør at han i dag holder skrivekurs ved kulturskolen.
Etter å ha arbeidet i både kulturskolen og ungdomsskolen noen år, søkte han og fikk stillingen som kulturskolerektor. At han trives, er det ingen tvil om.

Gir dagen innhold

Også på privaten er Evensen aktiv. Han bekrefter at han ikke akkurat sliter ut sofaen.
– Jeg liker å holde på med noe. Gi dagen innhold. – Hus, hage og å bevege seg i naturen er noe av det han fyller tiden med.
– Nåværende prosjekt er å rive og etter hvert bygge om deler av kjøkken i huset. Når en kjøper et gammelt hus, ender man opp som handy, gliser han.

Når vi spør hva han gjør i hagen, kan han fortelle om en kjøkkenhage med et mangfold av grønnsaker.
– Jeg dyrker fordi jeg trives med det. Og har du kjøkkenhage, må du også like å luke, legger han til.

I hagen og inne i skogen et sted, holder han bier. En annen nyttig og spennende syssel han setter pris på. 

Optimistisk

Vi gjetter på at han antagelig er en tålmodig kar, men det tilbakeviser han. Han er nok heller utålmodig. Og i overkant optimistisk, legger han til, hvis du hadde spurt sønnene våre. – Vi får et nytt, godt smil.

I hagen og inne i skogen et sted, holder han bier. En annen nyttig og spennende syssel han setter pris på.

Ole Thomas Evensen snakker gjerne mer om Hølen. Bokkaféen er et godt sted å være. Et samlingspunkt han besøker ofte. Der treffer man kjente, går på konserter – han er glad i musikk – og arrangerer filmkvelder i regi av Hølen filmklubb med filmer for enhver smak i landsbyen.

Evensen sier avslutningsvis at han trives med å jobbe i kommunen han bor i. Det synes han er et ekstra pluss.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.