ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Datteren til Benedicte Messel sto lenge på venteliste til turning i Ås, tilslutt startet moren sin egen turngruppe i Vestby. Nå søker turngruppa i Vestby idrettslag flere trenere.

Trener Benedicte Messel og datteren Nicoline Messel

Turning er svært populært og det er vanskelig å få plass i turngrupper flere steder rundt Vestby også, forteller leder og hovedtrener for VIL Turngruppe Benedicte Messel, som bor på Pepperstad i Vestby. Datteren Nicoline (10) sto på venteliste som nummer 25 da moren søkte plass på turning i Ås i 2017. -Da tenkte jeg at jeg kunne starte opp en turngruppe selv, forteller moren. Benedicte har 13 års bakgrunn i turn og jobber med idrett som personlig trener og leder av Vestby Bootcamp.

-Det har vært kjempepågang etter vi startet turngruppe. Turngruppen som er en del av Vestby idrettslag startet Benedicte høsten 2018. De er 38 barn fra 9-12 år fordelt på to grupper, og trener mandager i Vestbyhallen.

Benedicte og Nicoline er begge glade i turn

Nå står 10-12 barn på venteliste for bli med på treningene denne høsten. Benedicte skulle gjerne sluppet flere til og vil også gjerne starte flere grupper for andre aldersgrupper. Utfordringene er mangel på instruktører og halltid. Mangel på hallkapasitet og instruktører begrenser tilbudet. Både i Vestbyhallen og Arena er det fullt og ikke nok hallkapasitet.

Men den største begrensningen for å slippe flere til er mangel på trenere. -For hver gruppe trengs det flere hjelpetrenere, gjerne flere enn i forhold til andre idretter, for å holde styr på alle bein og armer og ivareta sikkerheten, forteller Benedicte.

-I turntimene legges grunnlaget for gym og turn. Vi øver på å forbedre spenst, bevegelighet, balanse, kroppsbeherskelse, koordinasjon og kjernemuskulatur. Medlemmene i turngruppa lærer enkle øvelser, som så blir bygget videre på og kan settes sammen, forteller Benedicte. Som hjelpemidler bruker de noe som kalles Airtrack- en luftfylt madrass, og Airrolls- en sylinder som du kan lære ulike metoder å rulle over. I tillegg bruker de mye trampett. På trampetten øver de på ulike hopp, som strekkhopp og splitthopp, og øver på å få høyde på hoppene, slik at det kan tas videre til for eksempel salto.

Turntrening i Vestbyhallen (Foto: Privat)

-Selv om turning ikke er noe typisk jentesport, er det er mest jenter på turngruppene, forteller Benedicte. De var 3 gutter, og nå er det bare en igjen. Gutter er ofte mer uredde enn jenter, og gutten som er igjen i gruppa er blitt kjempeflink, forteller Benedicte.

Benedicte søker nå instruktører som kan fungere som hjelpetrenere på turnpartiene.  -Du bør være voksen og det er en fordel med turnbakgrunn. Men det aller viktigste er interessen, at du liker å være aktiv og har lyst til å bidra som trener for å spre turnglede!

Turntrening i Vestbyhallen (Foto: Privat)

Turning og annen idrett

  • Vestby idrettslag er et fleridrettslag som tilbyr idretter som barneidretten (allidretten), karate, boksing, basket, ski/ friidrett i tillegg til turngruppa.
  • Det finnes også tilbud om turning i blant annet Ås, Drøbak og Moss.
  • På Vestby kommunes sider finnes det en oversikt over lag og foreninger som tilbyr ulike idretter for barn og voksne

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.