ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

mann båser i blåseinstrument

Tom Ludvigsen blåser fanfare for god framdrift og lover alle en plass i det nye Kulturkvartalet (1)

Det skal være plass til alle i det nye Kulturkvartalet beroliger ordfører Tom Anders Ludvigsen. Dette skal være Folkets hus og her skal det være alt fra seniordans til forestillinger med Rikskonsertene.

Det har kommet Vestby Nytt for øret at det er en viss urolighet blant enkelte lag- og foreninger i Vestby om hvorvidt det er plass for alle i det nye Kulturkvartalet i Vestby sentrum.
Ordfører Tom Anders Ludvigsen kan imidlertid fortelle at dette skal være Folkets hus, og at alle er velkomne.

Ikke egne kontorer

– Det betyr ikke at det er avsatt egne kontorer og egne aktivitetsrom til alle de rundt 150 lag og foreninger som eksisterer i kommunen i dag, legger han til.
– Da måtte vi ha bygget et kvartal til. Men alle lag- og foreninger skal finne sin plass i huset. Hvordan formidlingen av alle de ulike aktivitetene skal skje i praksis vil vi selvfølgelig komme tilbake til når alt av saler står ferdig og romfordelingen er på plass.
– Det samme gjelder for alt av infrastruktur i bygget med lys og lyd og tekniske installasjoner som hører hjemme i et kulturbygg som dette, og som det vil kreves kompetanse for å styre. Men alt dette vil vi selvsagt komme tilbake til når vi nærmer oss åpning og vi har god nok oversikt til å starte planleggingen av både drift og bruk.

En god følelse

– Det jeg har en god følelse av at alle skal bli fornøyde, og at alle skal bli stolte av det bygget som nå reiser seg med full styrke i Vestby sentrum.
Hva med økonomien. Det har vært en voldsom pris på både alt av bygningsartikler og håndverkertjenester?
– Ja, det er riktig, men vi har god kontroll på økonomistyringen. De fleste scenarier er lagt inn i de avtalene vi har gjort med utbygger, som de fleste har registrert er den seriøse AF gruppen. Også den delen av prosjektet har vi god kontroll på, understreker Ludvigsen.

Ferdig sommer 2023

– Hva med fremdriften. Har det dukket opp overraskelser.
– Nei, så langt har det ikke vært utfordringer som ser ut til å forsinke prosjektet, svarer Ludvigsen.
– Vi har knyttet til oss en svært dyktig entreprenør, og vi har nylig vært inne og sett konturene av hva vi kommer til å få av saler og rom lokale lag og foreninger vil få glede av. Jeg må si det ser imponerende ut allerede.
– Vi kunne liksom skimte hvilke arealer biblioteket vil få å boltre seg på, og jeg kan vel si så mye at det bare er for Vestby-folk å glede seg. Her vil det komme noe helt fantastisk, og en møteplass som både er velkommen, tidsriktig og funksjonell. Bygget skal leve nær sagt 24 timer i døgnet og alle skal kjenne seg velkommen.
– For Vestby er det et skikkelig løft både for folkehelse og kultur, og ikke minst en arena som vil inspirere til nytenking og fantasi. Som forbipasserende vil se er vi allerede i gang med å dekke til veggene på utsiden. Den planlagte åpningen sommeren 2023 ser per i dag ut til å være akkurat så aktuell som vi regnet med, avslutter en svært godt fornøyd ordfører.

Vestby Nytt vil følge tett med på utbyggingen av Kulturkvartalet og komme med jevnlige oppdateringer på framdriften. Vi tar gjerne imot publikums tanker og reaksjoner.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.