ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Nils Thorsen og Svein Gran.
Arkivfoto

Frivilligheten er limet i et lokalsamfunn. Uten denne innsatsen blir et lokalsamfunn rett og slett ulevelig å bo i. Nå går frivilligheten i Vestby inn i nye tider.

Tidligere i høst ble det arrangert et folkemøte i Son kulturkirke der fokus var samarbeide mellom frivillige og Vestby kommune. Mange som arbeider med frivillig arbeide har over lengre tid ønsket et mer utstrakt samarbeide med kommunen.

Det var stor glede blant frivillige da det på møtet ble klart at det var bred tverrpolitisk enighet om å få til en samlet plan for dette samarbeidet. Planen er ventet å være klar tidlig på nyåret.

Samtidig ble det fra politisk hold anmodet om at frivilligheten må koordinere sin kontakt mot kommunen, og som et svar på dette tok Camilla Damengen, Nils Thorsen og Svein Gran fatt på arbeidet med å danne et frivilligforum. Dette skal koordinere frivilligheten der det er behov for det og være frivillighetens kontakt mot kommunen.

– Det har vært et stort arbeide å finne frem til rette kontaktpersoner for de ulike frivillige aktivitetene, forteller Nils Thorsen. Vi har klart å finne frem til en god del, men mange gjenstår. Derfor er det viktig at de som ikke har hørt fra oss og har lyst til å være med i frivilligforumet tar kontakt med Camilla, Svein eller meg.

Camilla Damengen, som leder Vestby frivilligsenter, tror frivilligheten har mye å hente på å samarbeide med andre, både frivillige og kommunen.

– Men alt må inn i ordnede former så vi kan jobbe konstruktivt.
– Vi ser veldig frem til et mer planmessig og forutsigbart samarbeide med kommunen, sier Svein, som er engasjert i Son kulturkirke. Dette er en vinn vinn situasjon, til glede for lokalbefolkningen.

Camilla Damengen og hunden Billy Bob
Arkivfoto

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.