ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Petanque er en importert sport til Norge, og trolig litt mindre anstrengende enn å kaste digre melkespann eller å bære koner. Men sikkert morsomt det også.

Det var i Hvitsten vi holdt til i de første årene, forteller Bjørn Fredsrud og Gunnhild Andresen. Det er trolig ca. 25 år siden vi startet opp i Hvitsten. Etter det har vi hatt våre samlinger på flere steder, blant annet ved Rådhuset, men nå har vi fått denne flotte gropa utenfor Arena idrettshall. I godvær er dette et flott sted for oss å møtes. Unntaket er i surt grisevær. Da savner vi et sted hvor vi kan treffes innendørs.

I sesongen treffes vi hver uke på torsdag formiddag og spiller ei god stund før vi tar fram matpakker og termoser. Etter lunsj tar vi ei solid økt til, før vi gir oss for dagen. Det blir fort fire timer til sammen.

Bjørn og Gunnhild forteller at de er ei gruppe innen LHL (Landsforeningen for hjerte og lungesyke). I dag er denne gruppa på ca. 25-30 medlemmer som ikke minst setter pris på det sosiale, selv om de konkurrerer om de beste kastene med sine stålballer.

Da vi snakket med dem, var det på den siste dagen de spilte petanque for i år. Det begynner å bli for kaldt ute, ikke minst når det blåser som i dag, sier de. Fra nå av blir det andre aktiviteter innendørs helt til neste vår med forhåpentligvis mange og lange godværsdager. Vi i Vestby Nytt ønsker dere lykke til.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.