ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Tirsdag den 14.6. var pensjonistforeningen på busstur. Vi dro fra Vestby til Helgøya i strålende vær med 34 spreke pensjonister om bord.

Vi fikk en historisk omvisning i en vakker hage med rosebed og peoner, portaler og nyttevekster

Da vi kom til Helgøya i Ringsaker midt i Mjøsa, ble vi møtt av en hyggelig guide som loset oss på rundtur på Helgøya. På Hovelsrud gård ble vi godt mottatt med kaffe og hjemmebakt kringle før vi fikk en historisk omvisning i en vakker hage med rosebed og peoner, portaler og nyttevekster.

Hagen er restaurert og tilbakeført til det opprinnelige slik den var anlagt i 1840. Her vandret vi mellom bærhekker og frukttrær, lysthus og fontener. Mjøsa blinket i bakgrunnen og kjøkkenhagen var godt i gang på forsommeren.

Hovedhuset var omhyggelig restaurert og hadde fått tilbake sin opprinnelige farge og dekor.

Alle som har hatt eller har hus og hage blir ydmyk når vi tenker på alt arbeid og initiativ som kreves i en slik prosess.

Vi fikk kjøpe med oss produkter fra hagen fra Gårdsbutikken og for den som ønsket det kunne vi få økologisk Hovelsrudkylling.

Etter hagevandring var guiden med oss i bussen på en rundtur på øya hvor vi fikk gode historier og informasjon både fra nåtid og fra «forna dar».
Vi sa farvel til guiden da vi forlot øya og reiste videre til Brumunddal. Der fikk vi servert en god lunsjtallerken på Wood hotell som er verdens høyeste trehotell. Deilig mat og morsomt å ha vært der ved Mjøskanten.

Turen gikk videre til Prøysenhuset. En hyggelig dame tok godt imot oss og oppsummerte litt av livet til «han Alf» med sang og historier. Vi ruslet rundt i nydelig vær og titta innom «Steinrøysa neri bakken» før vi kjørte rake vegen tilbake til Vestby.

11-12 timer i buss er nok for de fleste, men det var vel investert når vi kan sitte igjen med en fantastisk opplevelsesrik dag.

Tusen takk til
«Vi Over 60 Vestby»

Klikk på bildet for å lese artikkelen: 

Vi hevet stemmen!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.