ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Det er viktig å nyte disse finesommerdagene, men vi må også ta hensyn til at solen er skadelig for huden. Solen gir oss tidlige aldringstegn, ujevn hudtone og pigmentflekker, og kan i verste fall gi oss hudkreft. Her er kosmetisk sykepleier Trine Røiselands sine fem råd for å opprettholde en sunn hud i sommersolen.

1: SOLFAKTOR

Det viktigste av alt er å bruke SOLFAKTOR. Det finnes ulike typer solfaktorer med både fysiske og kjemiske filtre. Felles for alle ulike produkter er at de skal påføres hver eneste dag og annen hvertime når du er i dagslys. Jeg anbefaler å bruke en krem med faktor fra morgen av, og at man reapplikerer med en faktor i pudderform uten farge i løpet av dagen. Man bør bruke minst faktor 30 og husk at mengden krem man bruker er avgjørende for hvor godt beskyttet man er.

2: ANTIOKSIDANTER

Se etter antioksidanter i hudpleie produktene dine i sommer! Solen skaper frie radikaler i huden, og frie radikaler skader huden vår. Dette gjør de ved at de «spiser» kollagen og elastin. Frie radikaler er negativt ladede ioner som øker raskt i antall om de ikke nøytraliseres. Antioksidanter binder og nøytraliserer frie radikaler og er med på å minimere skadene i hudcellene. Antioksidanter er derfor like viktige som solfaktor når det kommer til å beskytte huden vår.

3: BEROLIGENDE PRODUKTER OM NATTEN

Etter lange dager i solen trenger huden næring og tid til å reparere seg om natten. Produkter med reparerende enzymer og beroligende ingredienser vil bidra til raskere restituering av huden slik at man gjenoppbygger hudens styrke og barriere funksjon.

4: HATT OG SOLBRILLER

Beskytt huden mot direkte sol så bevarer du en frisk og opplagt hud. Når du ikke koker huden og deg selv vil du bevare en «fresh look» godt opp i årene. De som koker huden vil oppleve at huden faller sammen i skrukker og blir flekkete og pigmentert når de eldes.

5: DRIKK VANN

Bevar fuktigheten i huden din, den er en del av hudens barriere. På varme solrike dager fordamper vi fukt og det er viktig å kompensere for dette ved å drikke ekstra mye vann– men ikke overdriv. Ha en god hudsommer!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.