ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Elin Ombudstvedt har akkurat flyttet inn i sin nye leilighet. Fra toppen av bygget til Wessel Park like ved jernbanestasjonen har hun en fantastisk utsikt over Vestby.

Å flytte fra den gården hvor hun er født og har vokst opp var på tide, sier hun.
Gården, som ble bygget i ca. 1770 og var på 350 mål, ble kjøpt av hennes bestefar som kom fra Rygge. Hovedbygningen var i dårlig forfatning den gangen på 1940 tallet, og en omfattende oppgradering var nødvendig. Til tross for dette, ble det for kaldt å fortsette å bruke den som bolig.

– Hva er de største endringene for deg i dagens Vestby?

Hun opplever selv at de endringen som har skjedd i Vestby er alle de nye menneskene som har bosatt seg her. Det er stadig oftere at jeg ikke treffer på en eneste av de jeg kjenner når jeg er på butikken, sier hun. Så klart det er positivt med endringer, men dette har sannelig gått fort, legger hun til. Hun har i mange år drevet sin egen butikk, og er godt kjent med hva som rører seg i stort og smått i Vestby.

– Hva tenker du om vår framtidige utbygging?

Trolig er Vestby i ferd med å bli en del av «stor-oslo», slik vi kan se konturene av i Ski og Ås. Det tar ikke mange minuttene med toget inn til Oslo i dag.
Allerede er det mange av våre innbyggere som jobber der, men de ser det som adskillig mer fordelaktig å bo her. Grunnene til dette er mange. Lenge har Vestby vært et billigere alternativ enn Tigerstaden, og enn så lenge er det mer plass og armslag her ute på landet. For eksempel hvis du leter etter en hage der du kan dyrke dine egne grønnsaker og bli litt mere selvforsynt. Det er på mange måter mer aktuelt enn på lenge. Hvem hadde vel trodd at vi i vår tid kan risikere å møte knapphet på mat?

Det er fortsatt store utbyggingsplaner i Vestby sentrum. En av disse er Mølletomta.

Mange har ønsket å flytte Mølla lengre nord i kommunen fordi trafikken dit under innhøstingen kan være en stor utfordring. Dessuten er det svært begrenset kapasitet i dette området i dag. Hva som nå vil skje, har plutselig blitt ganske usikkert.
Uansett har det vært mye nye endringer i Vestby på kort tid, og det skal bli spennende å se hva som vil bli realisert i de kommende årene.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.