ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Det er med «fynd og klem» ordføreren takker alle som har stått på i den krisesituasjonen vi har vært igjennom til nå. Han kan ikke få fullrost helsevesenet, renholdsarbeidere og andre i primærnæringene som holder hjulene i gang, nok. – Uten denne gjengen ville det blitt et helvete, konstaterer Tom Anders med ettertrykk.

Det som har vært viktig for oss er at man gir alt som skal til for at alle får til det de skal for å komme igjennom hverdagen. Vi må skape tillit og trygg-het for våre 1.400 ansatte og selvfølgelig for befolkningen for øvrig som vi forholder oss til hver dag.

Coronasituasjonen i Vestby

I skrivende stund er det 21 smittede, 17 friskmeldte og ingen døde i Vestby. Det må vel kunne sies å være en god statistikk. Hvordan har innbyggerne klart det fortsetter ordføreren, jo vi har vasket hender, holdt avstand og avlyst arrangementer med flere enn 5 personer til stede. Hva skjer med idrettslagene? Hvordan klarer de seg? Får de nødvendig hjelp til å komme i gang igjen etter hvert? Vi får ta utfordringene underveis, det blir løsninger.

Bruk det lokale næringsliv

Så må vi alle ta vare på det lokale næringslivet. Bruk de lokale butikkene, det blir viktigere enn noen gang. Kjøp ikke sofa i noen annen kommune enn i Vestby (ikke tekst-reklame). Bruk frisørene og andre helsearbeidere som kiropraktorer, fysioterapeuter og tannleger nå når de er i gang igjen.

Kulturarrangementer avlyst

Det skal ikke være noen kulturarrangement før 15. juni. Dermed blir det ikke noe 1. maitog. Det blir bekransning i Minneparken i Son og i Grøstad minnepark den 8. mai. (Se ytterligere informasjon under «Vestby kommune informerer»). Det blir en annerledes 17. maifeiring som du også kan lese om i denne utgaven av Vestby Nytt.

Gode på næringsutvikling

Vi skal fortsatt være gode på næringsutvikling og vi vil bruke lokale bedrifter så langt vi kan. Vi må være mer offensive for å holde folk i arbeid. Vi kan ikke holde igjen arbeider som venter og Sentrumsveien er det første prosjektet som skal ferdigstilles.

Coronaen koster

Denne pandemien har en kostnadsside, men vi velger å tro på myndighetene, og at vi får igjen mye av det det har kostet kommunen. Vi håper fortsatt på noen mer målrettede tiltak i forhold til enkelte saker. Kommunenorge har fått 3,7 mrd. kroner. Det KS (kommunenes sentralforbund) har sagt er at de trenger ca. 20 mrd. kroner.

Ta vare på hverandre

Nå er det viktig at vi tar vare på hverandre. Familie og venner er viktigere enn noen gang. Humoren og latteren er viktig for den mentale helsen. Det er viktig å snakke med barna på ordentlig måte. La dere styre av fakta ikke frykt, er et av rådene.

Hjemmekontor for ansatte på rådhuset

Alle som jobber på Rådhuset har hjemmekontor, men servicetorget er på plass. Du må ringe for å lage avtaler før du kommer på besøk. Takk og lov for at alt fungerer som det skal, og at vi bor i et så velfungerende ansvarlig samfunn som vi gjør i Norge og Vestby.

Tusen takk alle samme, hold ut
– alt skal bli mye bedre.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.