ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

 

Tom Anders Ludvigsen blåser en lang marsj i avslaget for IKEA og varsler nye møter med kommunal-ministeren-

Ordfører Tom Ludvigsen bruker sterke ord om regjeringens helomvending i saken om IKEA’s varehusplaner i Vestby. Han legger ingen fingre mellom når han betegner det som en forvaltningsmessig skandale.

Det var torsdag 19. oktober nyheten slo ned som en bombe for de aller fleste. Hovedstadspressen hang på telefonen og ville intervjue ordfører Tom Anders Ludvigsen, som fikk nærmest frie tøyler til å uttale seg både i NRK og hovedstadspressen. Og han var ikke nådig i sine uttalelser.
– Vi skulle på fjellet og kose oss på hytta, men å dra dit i dress og slips passet ikke, buldrer Tom Anders.

– Den som gir seg, er et null, pleide mora mi å si, og i denne saken er på ingen måte siste ord sagt, understreker han. – Dette er en sak som har ligget inne reguleringsplanen siden 2015, og da ble den av alt godkjent av daværende kommunalminister Sanner. Altså er saken allerede godkjent av regjeringen. Da er det ganske håpløst med en overstyring som den vi ser nå, og som etter mitt skjønn er å nærmest kneble lokaldemokratiet.
– Det har ikke blitt dyrket så mye som et eneste «brød» på dette jordet de siste 10 årene. Og jeg er innerst inne veldig lei meg. Man kan ikke ha en regjering som til de grader viser en slik arroganse mot en kommune og et lokalt demokrati, sier ordfører Tom Anders Ludvigsen.

– Kommunal- og distriktsdepartementet har vedtatt et midlertidig byggeforbud på Deli jordet i Vestby. De skal sikre at bruken av området «i tilstrekkelig grad ivaretar nasjonale interesser». Dermed blir det foreløpig ikke noe av Ikeas varehusplaner på det nevnte jordet. Departementet mener det er nødvendig å vurdere arealformålet på nytt, står det blant annet i pressemeldingen som ble sendt ut.

I påvente av den nye vurderingen kan det ikke settes i gang tiltak som kan vanskeliggjøre kommende planarbeid, heter det i et brev til kommunen. Muligheter for alternativ lokalisering for Ikea kan da vurderes i dialog med kommunen, skriver regjeringen videre.
– Vi mener det er mulig å ivareta matjorden og samtidig bygge et handelssenter som bidrar til økonomisk vekst og nye arbeidsplasser i Vestby kommune, uttaler kommunikasjonssjef i IKEA Joachim Dagen borg i pressemeldingen som er sendt ut. – Det har hele tiden i denne prosessen blitt lagt vekt på at matjorden skal flyttes.

Herrene f.v. Raugstad Aaby og Ludvigsen med det første spadetaket for IKEAs distribusjons senter i Vestby

– En forutsetning for langsiktige og større investeringer i Norge er forutsigbare rammebetingelser, noe vi opplever som krevende i denne saken. Nå skal vi gå nøye igjennom regjeringens vedtak, og vurdere hva dette innebærer for prosjektet, sier Dagenborg.- Men vi gir oss som sagt ikke i denne saken, og det er varslet nye møter med den ferske kommunalministeren fra Sp, som snakker varmt om viktigheten av lokaldemokratiet. Etableringen av IKEA er en særdeles viktig sak for kommunen, og med den nye vendingen saken har fått stopper det hele utviklingen for den særdeles viktige sentrumsplanen til Vestby kommune, opplyser Ludvigsen tydelig irritert.

-Dermed blir det foreløpig ikke noe av Ikeas varehusplaner på det nevnte jordet. Departementet mener det er nødvendig å vurdere arealformålet på nytt.

Deli jordet eller det omstridte IKEA jordet merket med rødt omriss. Forbehold om unøyaktighet.
Foto: Follo Dronefoto.no, Trond Larsen

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.