ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Jeg kjøper bananene 3-4 dager til en uke før og lar de ligge på benken, desto mer modne bananene er (brune prikker til nesten helt brune bananer) desto mer smak og søtere blir bananpannekakene. Hvis de ikke er modne, tilsett en banan ekstra for mer smak.
Dette blir ca. 1 liter ferdig røre, den skal være nokså tykk i konsistensen.

 

3 ½ dl glutenfri havregryn
½ dl glutenfritt mel (Semper)
1 ts bakepulver
1-1 ½ ss kanel (bruk gjerne 1ss til, men smak til mot slutten)
½ ts kardemomme (kan droppes)
½ ts salt
½ -1 dl melk
6 egg
6 ekstra modne bananer

Mål opp det tørre i et liters mål, tilsett eggene og del opp bananene i passe biter 2-3 stk. først og bruk stavmikseren fyll på med resten. Evt hell over i en større bolle eller en foodprossesor. La stå røren hvile 5-10 min på benken før steking.
Bruk rikelig med smør (eller kokosolje) i panna mellom hver gang, vent til panna er varm nok før du tar i røren – fordel ca. 3 lapper pr. gang. Vent med å snu de til du ser at de slipper under.
På jobben steker jeg de i vaffeljernet, smør vaffeljernet godt mellom hver runde (over og under) og ikke ta for mye røre i av gangen.

De kan spises som de er – varme eller kalde, gode i matpakken både med og uten pålegg.
Påleggtips! Smør, sukker og kanel eller syltetøy og rømme eller brunost.

Se også oppskrift på Eggesalat

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.