Jeg kjøper bananene 3-4 dager til en uke før og lar de ligge på benken, desto mer modne bananene er (brune prikker til nesten helt brune bananer) desto mer smak og søtere blir bananpannekakene. Hvis de ikke er modne, tilsett en banan ekstra for mer smak.
Dette blir ca. 1 liter ferdig røre, den skal være nokså tykk i konsistensen.
3 ½ dl glutenfri havregryn
½ dl glutenfritt mel (Semper)
1 ts bakepulver
1-1 ½ ss kanel (bruk gjerne 1ss til, men smak til mot slutten)
½ ts kardemomme (kan droppes)
½ ts salt
½ -1 dl melk
6 egg
6 ekstra modne bananer
Mål opp det tørre i et liters mål, tilsett eggene og del opp bananene i passe biter 2-3 stk. først og bruk stavmikseren fyll på med resten. Evt hell over i en større bolle eller en foodprossesor. La stå røren hvile 5-10 min på benken før steking.
Bruk rikelig med smør (eller kokosolje) i panna mellom hver gang, vent til panna er varm nok før du tar i røren – fordel ca. 3 lapper pr. gang. Vent med å snu de til du ser at de slipper under.
På jobben steker jeg de i vaffeljernet, smør vaffeljernet godt mellom hver runde (over og under) og ikke ta for mye røre i av gangen.
De kan spises som de er – varme eller kalde, gode i matpakken både med og uten pålegg.
Påleggtips! Smør, sukker og kanel eller syltetøy og rømme eller brunost.
Se også oppskrift på Eggesalat