ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

I april i år sto det nye bygget som dekker bassengene ferdig. Nå finnes det ikke lengre noen åpne bassenger.

Resultatet av dette er at den kraftig sjenerende lukta er sterkt redusert. Sannsynligvis er det mange som er glade for det. Å få alle bassengene under tak har endret mye. Sammen med bruk av ny teknikk som UV lamper og kullfiltre har dette gitt gode resultater, sier Geir Simensen, daglig leder ved anlegget. Dessuten kan vi utvide kapasiteten mere i tråd med de påleggene vi har fått i fra fylkesmannen. Da Vestby Nytt intervjuet ham, var det ingen sjenerende lukt hverken inne eller ute i området rundt anlegget. Driftsoperatør Per Hermansen og lærling Amund Rustad forklarer en del av renseprossen mens de viser fram det flotte nybygget.

Eierne av renseanlegget, Ås, 62 % og Vestby kommune 32 %, har vedtatt at det anlegget som eksisterer i dag skal oppgraderes og moderniseres, og regner med at hele prosessen inkludert det nødvendige og strømpekjøring av rørene vil være helt klart om ca 2 til 3 år. Geir Simensen viser frem det filt lignende materialet som blir trukket inn i rørene og som blir hardt og tett i kontakt med damp. Dette er mye mindre krevende enn gamlemåten, hvor vi måtte grave og legge nye rør. Det var både dyrere og mer tidkrevende. Alt i alt har vi funnet en løsning som er adskillig billigere enn hva som tidligere var antatt. Dessuten er den minst like god. Det mest akutte luktproblemet, som var uholdbart for mange i området, er i alle fall langt på vei tilfredstillende løst så langt.

Det går likar no, tenkte vi da vi kjørte rundt i området med åpent biltak for å sjekke ut om det var bedre siden vårt siste besøk i 2017. Det var utvilsomt stor forskjell. Det eneste vi enset denne julidagen var sommer, mygg og noen bier.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.