ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Går det som byggekomiteen med ordfører Tom Anders Ludvigsen i spissen håper, blir det i løpet av noen år et sydende kulturliv i Vestby sentrum. På tegnebrettet ligger kommunens nye kulturkvartal ferdig på skissestadiet.

Ordfører Ludvigsen er både oppstemt og entusiastisk når han beskriver sine nye «baby». Ikke ante vi at det bodde slike sterke kulturelle interesser innenfor huden til Vestbys fargerike ordfører, men når han snakker om Vestbys nye, planlagte kulturkvartal er det som å høre forvaltningens svar på Mick Jagger.

Nytt folkets hus

– For dette skal bli vårt nye Folkets Hus, nærmest predikerer han. – Dette skal bli det nye mø- testedet for Vestbys 160 frivillige lag- og foreninger. Her skal det være liv fra klokka 07:00 om morgenen til midnatt, og lengre enn det om nødvendig. Her skal alle føle seg velkommen, og det skal bli et kulturbygg for både barn, unge og eldre. – Sentralt i bygget skal biblioteket være. Det skal bli et supermoderne mini-Deichman i Vestby, og bidra med opplevelser, aktiviteter, kultur og kunnskap. Biblioteket er kommunenes nye samlingssted, og det skal det også bli i Vestby. Det skal fungere like mye som et litteraturhus som et vanlig bibliotek slik vi kjenner det. Her skal det også kunne spilles og synges og fremføres ulike forestillinger. – Og ikke minst skal kulturkvartalet være motoren for sentrumsutbyggingen vår, og bidra til at innbyggerne våre bruker sentrum langt mer enn tidligere. En sentrumsplan som forøvrig har ambisiøse planer i seg med blant annet hele 6.000 nye boenheter.

Moderne og vakkert

 

Ordfører Ludvigsen foran kvartalet, Rådhusgata 14, som vil bli revet for å gi plass til nytt kulturkvartal

 

– Vi har et slagord i Vestby som er: «Bra nok». Det betyr ikke at vi kjø- rer rundt i en Lada, men heller ikke at vi bruker penger på en Porsche. Og kulturbygget skal nettopp være bra nok. Det skal være et moderne men vakkert bygg, med morderne løsninger innvendig. Det skal bli vakkert i den grad at det ikke blir jålete. Vi skal bygge et urbant og fremtidsrettet kulturhus. – Materialbruken skal være nøkGår det som byggekomiteen med ordfører Tom Anders Ludvigsen i spissen håper, blir det i løpet av noen år et sydende kulturliv i Vestby sentrum. På tegnebrettet ligger kommunens nye kulturkvartal ferdig på skissestadiet. tern, men av god kvalitet. Her vil det komme konsertsal med plass til rundt 500 mennesker sittende, og rundt 650 stående. Og med muligheten til å vise fi lm som får folk til å føle at de er på Colosseum kino, men uten at vi setter av plass til egen kinosal. Og jeg vil understreke at alt er tilrettelagt for rullestolbrukere. Universell utforming er et viktig element for oss. I tillegg til at det er lovbestemt.

Inn med kulturskolen

– Og så skal vi ha vår fl otte kulturskole inn i bygget. Dette vil bety aktivitet i huset hver ettermiddag og kveld, og sikre en fantastisk arena for flere hundre barn og voksne. Kulturkvartalet skal være knutepunkt for all scenefremvisning for alle deler av kommunen. Både for amatører og profesjonelle. Et av stikkordene for huset skal være; inkluderende. – Her skal publikum føle seg hjemme, artistene skal ønske å besøke oss igjen og innbyggerne skal være stolte. Det skal være et profesjonelt drevet hus basert på kvalitet, kunnskap og kompetanse. – En fleksisal vil nok bli den meste brukte salen, ikke minst av nettopp; kulturskolen. Der kan det være intimkonserter, seremonier av ulike slag, større møter og ulike kulturaktiviteter som ikke trenger å være i den store salen.

Fem etasjer

Kulturkvartalet er planlagt bygget i fem etasjer, og vil dekke en flate på 9.420 m2. De to øverste etasjene vil i første omgang ikke bli innredet, men være tilgjengelig ved et senere behov for en kommune i vekst. Bygget skal være et berikende tilskudd til omgivelsene, og rundt det hele vil vi etablere rådhusparken. En grønn lunge i sentrum som også vi være en attraksjon for publikum. – Vi har allerede satt av 400 millioner kroner på budsjettet for kulturkvartalet, og nå håper jeg politikerne er med på å bevilge det som mangler, nemlig 94 millioner. Det avgjøres i kommunestyret i oktober. Dette har jeg stor tro på. – Det er viktig å understreke at dette bygget ikke skal være noe monument over dagens politikere, men et hypermoderne Folkets hus for våre innbyggere. Idretten i kommunen har de senere årene fått mange og fl otte arenaer å boltre seg på, nå er det kulturens tur. Og alle de tusen som ikke bedriver idrett. Dette er folkehelse i ytterste potens, og et signalbygg som skal lyse langt utenfor Vestbys grenser, sier en entusiastisk ordfører.

Skisse av hvordan biblioteket er tenkt.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.