ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

For 40 år siden, tirsdag den 2. januar 1978 startet Evensen sin lange bankkarriere i Rygge/Våler Sparebank avdeling Son.

Der ble han i to år til 1980. Da kunne Alf Lie som var banksjef stolt presentere en PC, som var et stort øyeblikk! Av de fire som var der, er tre av dem fortsatt i banken, mens den fjerde nettopp har gått av med pensjon. Så man kan trygt si at banken er en stabil arbeidsplass.

Mann står i kontorlokaler, smiler

Odd Evensen er opptatt av at vi skal gjøre hverandre gode.

Årene innen bank

Evensen jobbet i banken i Moss i perioden 1980 – 1989. Da fikk han sin første lederjobb som avdelingssjef i Varnaveien i Moss. I 1989 var det tre små enheter/småkontorer som ble slått sammen til én enhet som han bygde opp og var leder for. Der jobbet han til 1997 for så å komme tilbake til Son i 01.02.1997. Der etter ble det 20 år som banksjef i Son. Det ble videre etablert kontor i Vestby i 2001 som han var med å planla. I en kort periode var Son hovedkontor for bankvirksomheten i Vestby. I perioden 2001 – 2017 har han vært banksjef for de to sammenslåtte filialene som Sparebanken Vestby. Nå er det faktisk ett år siden Sparebanken
Son ble lagt ned.

Store forandringer

I løpet av disse 40 årene har det skjedd store forandringer når det gjelder banktjenester. Overgangen i fra penge – til kortbruk har vært spesielt. I fra å bruke kontanter til mer og mer kortbruk til at vi i dag ikke får tatt ut kontanter i banken, må vel kunne sies å være litt av en utvikling. Så har nettbanken kommet og gjort hverdagen enda enklere. I dag er det kanskje 1-2 nettgiroer i uka forteller banksjefen, så vi kan vel trygt kunne konstatere at folk klarer seg i stor utstrekning på egen hånd i nettbanken.
Det var stort når minibanken kom til Son og lettet mye av pengehåndteringen om somrene. Evensen mimrer og forteller om at det ble varslet om streik i bankene (enten 2004 eller 2005). Dermed oppstod det lange køer for å ta ut penger. Folk hamstret penger, men streiken ble det ikke noe av..

Lagerarbeider

Evensen er opptatt av at vi skal gjøre hverandre gode. Da er det viktig med god samhandling på arbeidsplassen. Han har jobbet mye og har ikke vært redd for å ta i et tak når det har vært nødvendig. I 1978 satt han blant annet i kassa og opplevde hvor viktig det var å ta i mot kunder på en ordentlig måte. At kundene blir sett og godt ivaretatt, er og blir vesentlig for banken.
– Det kom en kar i fra Son som sa at han savnet filialen så mye i Son. Det var ikke noe problem å kjøre til Vestby, for han var pensjonist og hadde tid. Han hadde egenlig ikke noe å gjøre i banken heller, men han tok seg en tur innom bare for å prate med oss, humrer Evensen. Ja, sånn kan det bli. Banken har blitt en institusjon hvor folk trives. Det har blitt litt av vår filosofi at vi skal imøtekomme og ta vare på alle på en ordentlig måte.

– Jeg sitter også med åpen dør og har alltid vært tilgjengelig. Kommer det en innom og spør om 5 minutter så har jeg tid til vedkommende. Jeg har hatt mye folk hjemme hos meg ved dødsfall, skilsmisse og andre omstendigheter. Det har jeg fått mange gode tilbakemeldinger på, folk har satt stor pris på dette, og takket etterpå. – Det kom en kar og banket på ruta mi en tidlig morgen, og spurte om han kunne få snakke med meg, det hadde vært krise hjemme. Han kom inn og vi hadde en hyggelig prat. Det gjorde han og meg godt. Det skal så lite til..
Idretten har betydd mye i alle år
Evensen har spilt fotball til han var over 50 år. Vært fotballtrener og fotballformann – og fått hedersmerke i fra Son Idrettsforening. Han får fortsatt hilsninger og gratulasjoner i fra de han var trener for. – Det er gode minner å ta med seg. Hans store forbilde er Nils Arne Eggen og Rosenborg.
Trening har stått sentralt i livet hans. Han har løpt halv- og helmaraton. Halvmaraton som er 21 km har han løpt på 1 time og 30 minutter. Svigersønnen skulle løpe halvmaraton i København og endte opp på 1 time og 45 minutter – et kvarter svakere tid enn hans egen tid.. Han har løpt halvmaraton i Stockholm – og i det hele tatt farta rundt for å løpe maraton. Nylig har han og kona investert i kajakker som de padler rundt omkring med. Rulleskiene har også kommet til. Det ble litt ”Bambi” på isen i starten, men det har gått bra.
– På julaften så var alle tre hjemme (eldste og yngste dattera og svigersønn) – så spurte de om jeg var klar til å ta en løpetur. Vi løp en fin runde og endte opp på Sonsstranda – og så bada vi! Sa du julaften? – Ja, vi gjorde det i fjor og! Vi hadde på nisseluer for å komme i riktig stemning. I år så var det for glatt på svaberget, så vi måtte løpe på sandstranda. Det er flott at de gidder, og så ta med seg gamle ”kællen da”, humrer Evensen lekent!

Sponsorvirksomheten

Så hopper vi litt tilbake til banken igjen og alt hva banken har gitt tilbake til lokalsamfunnet. Vi klarer ikke å være den billigste aktøren, men vi har konkurransedyktige priser. Vi har gitt mye tilbake til aktører som Son Sykkelklubb. Tennisklubben i Son og den nye tennishallen i Son. Hadde det ikke vært for ”Odd Erik i banken” så hadde det sett mørkt ut for hallen. Drøbak Skiforening og kunstsnøanlegget der som er kostbart å drifte. Vi sponser Frivilligsentralen i Vestby som vi synes har vært viktig med seriøsiteten til Berit Sandvig og hennes håndtering av prosjekter. Son Slalomklubb har vi også hjulpet og er stolte av. Follo Drømmelag blir hjulpet med sponsormidler. Man kan trygt si at de føler samfunnsansvar i banken, og det frivillige Vestby hadde ikke vært helt det samme uten banken.

Sparebanken i Vestby – en stor suksess!

– I vårt distrikt så er vi veldig privilegerte og har bygd opp en bank med utlån til privatmarkedet på 4,5 milliarder i Vestby, Son og Drøbak. For bare 15 år siden så var dette tallet på 300 millioner. Det vil si en utlånsvekst på 15 ganger i løpet av 15 år! Til sammenligning bor det mer enn 100.000 mennesker i Fredrikstad, og finanssenteret her i Vestby har større utlån enn i det distriktet. Det er totalt 7 filialer i Sparebank 1 systemet. Så kommer utlån til bedriftsmarkedet i tillegg. Evensen er stolt over å kunne si at mye av suksessen skyldes at de ansatte er dyktige. Omdømme og rykte betyr mye i den sammenheng.

Samarbeide med Eiendomsmegler 1

Siden 1999 har Eiendomsmegler 1 ved Erik Nickelsen hatt et tett samarbeide med Sparebank 1 ved Odd Erik Evensen. For å sitere Nickelsen som har gitt følgende beskrivelse av deres forretningsmessige forhold: – Vi har hatt et meget godt samarbeide i snart 20 år innen bank og eiendomsmegling. Odd Erik er en dyktig lagbygger. Han er alltid positiv og ser muligheter i enhver situasjon. Det har vært skapt mange tusen gode kundeopplevelser i hans tid som leder. Vi har også gjort det enkelt, trygt og lettvint for kundene når de får bank og megling under samme tak. Det har vært en suksess. I fjor solgte de ca. 200 hus/eiendommer. ”Look too Vestby,” hva får Evensen og Nickelsen til…

To dresskledde smilende menn tar hverandre i hånden

Ståle Frøshaug har nå overtatt som banksjef for Indre Østfold og Akershus Syd. Han kjenner Evensen svært godt og vil videreføre den gode praksisen som er gjort på privat og bedriftsmarkedet i Vestby og Askim. 

Ny banksjef overtar

Ståle Frøshaug har nå overtatt som banksjef for Indre Østfold og Akershus Syd. Han kommer i fra Trøgstad og har vært i bank i 15 år og innen forsikring i 13 år. I ­Sparebanken 1 Askim har han vært i 10 år. Han kjenner Evensen svært godt og vil videreføre den gode praksisen som er gjort på privat og bedriftsmarkedet i Vestby og Askim. Dette blir nesten som å hoppe etter ”Bjørn Wirkola” sier han entusiastisk. Frøshaug har også erfaring i fra forsvaret og heimevernet i Østfold. Han er håndballtrener for et 3. divisjonslag, så idretten står også i sentrum for den nye banksjefen. Han har tidligere vært bonde og hatt 6.000 høner, 50 revetisper og 200 revevalper. Bondelivet tok slutt i 1998.

Evensen trapper noe ned

Evensen trapper noe ned sin stilling men vil fortsatt ”være på huset.” Han vil blant annet ha ansvaret for sponsoravtaler og være finansiell rådgiver, samt ha noen nye oppgaver – og litt mer fritid. Han gleder seg stort til å bli bestefar i mai, og skulle gjerne vært ”barnehage­onkel på heltid.”

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.