ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Schibsted flytter til Vestby

 

I et over 30.000 kvadratmeter stort nytt industribygg i logistikkparken i Vestby flytter Schibsted inn med blant annet Helthjem, Schibsted Distribusjon og trykkeriet som i dag ligger i Nydalen. En ny «skalp» er erobret for den næringsdriftige kommunen.

 

Schibsted flytter til Vestby

Schibsted flytter til Vestby

Flyttingen betyr at Schibsted samlokalisere en rekke av sine selskaper som er helt eller delvis eid av Schibsted-konsernet i logistikkparken i Vestby, skriver bladet Moderne Transport. Hele tanken bak flyttingen av Schibsted Trykk sin virksomhet fra Nydalen er å få en mer effektiv drift med Netthandel AS og Schibsted Distribusjon. I tillegg uttrykker ledelsen i selskapet at de fortsatt har stor tro på papiravisene, og at uttalelser om papiravisens snarlige død er sterkt overdrevet.

Gleder oss

- Vi gleder oss til å flytte inn et fremtidsrettet bygg med en tydelig miljøprofil, midt i hjertet av Norges logistikksenter. Bygget muliggjør fortsatt ekspansjon for Helthjem, som etter siste års eksplosive vekst har tatt 15 prosent av pakkemarkedet. Samtidig får Schibsted Trykk et effektivt anlegg tilpasset fremtidens behov, med langt lavere energiforbruk, sier konserndirektør i Schibsted Norge, Harald Jacobsen til Moderne Transport.

Han ser det også som en ekstra bonus å kunne utnytte selskapets felles distribusjonsnett bedre, og dermed redusere negativ innvirkning på miljøet.
Det er NREP Logicenters som har signert leieavtale med Schibsted Norge og som dermed blir utleier. Den langsiktige leieavtalen er på 30.500 kvadratmeter, og er geografisk plassert i Toveien 21 på Deli skog. Dette er det siste byggetrinn på eiendommen som ble kjøpt av Ferd i 2021. Schibsted Norge leier hele eiendommen, og avtalen er en av de største leiekontraktene som ble signert i Norge i 2021. Går alt som planlagt vil Schibsted flytte inn på våren/forsommeren 2023.

Eiendommen vil ha en stor grad av tilpasninger for å ivareta leietakernes behov, og med en klar og tydelig miljøprofil, sertifisert BREEAM «very good». Det arbeides også med å prosjektere et solcelleanlegg på hele taket og store deler av fasaden.

- Logicenters er svært fornøyde og ydmyke over å kunne utvikle et moderne trykkeri- og logistikkanlegg for Schibsted-konsernet. Helthjem er et av Norges raskest voksende logistikkselskaper og vi er veldig stolte av å få tilliten til Schibsted til å samlokalisere dette med Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon. Vi er opptatt av å knytte til oss vekstselskaper og har som strategi å være en vekstpartner for våre leietakere, og Schibsted med Helthjem er intet unntak, uttaler Commercial Manager i Logicenters, Ruben Krantz Kringstad, til Morderne Transport.

40 millioner pakker årlig

For selskapet Helthjem, som er blitt en betydelig konkurrent til Posten, åpner en flytting til Vestby på Deli skog og helt nye muligheter.
- Etter en vanvittig vekst, er det nå besluttet at vi flytter inn i lokaler som kan håndtere 40 millioner pakker årlig, altså tre ganger dagens volum. Den nye storstua i hjerte av Logistikk-Norge blir en viktig brikke mot målet vårt om en betydelig større markedsandel, sier daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen.

- Som en del av flyttingen ser vi også på topp moderne automatisering, for å sikre at vi fortsetter å levere så raskt som vi ønsker. Fra denne terminalen kan vi nå ut til halve Norge - før frokost - dagen etter bestilling av en vare på nettet, sier Angen.

Avtalen inkluderer også Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon som står for trykk og distribusjon av blant annet dagsferske aviser som VG og Aftenposten.
- Schibsted har troen på papirprodukter, og derfor flytter vi virksomheten til dette anlegget. Papiravisen er svært viktig for våre merkevarer, og det kommer den til å fortsette å være i mange år fremover, sier konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes.

- Vestby har en strategisk beliggenhet med nærhet til Oslo og E6. Området har også gode transportmuligheter med nærhet til havnene i Moss og Göteborg. Blant Logicenters eksisterende leietakere i Norge i finnes blant annet Oda.no, Coop, Maske, Malomo 3PL, Barnas Hus, GPA Flowsystem, Movement, NTEX og Prime Cargo.

 

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.