ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Boka om Son kulturkirke ble nylig lansert. Himmel over Son formidler kulturkirkens historie, hva som skjer der nå og hva man ser for seg videre. Boka søker også å si noe om hva kristen tro handler om.

Forfatter er Svein Gran som har jobbet i 32 år med eget forlag. Han avslutter sin karriere med å dele ut boka gratis, rundt 2.200 eksemplarer. Soningen Owe Baann er hoved fotograf for de rundt 220 bildene i boka, som deles ut på alle kirkens arrangement før nyttår. I tillegg ligger den på Son bibliotek; der er det bare å gå innom og hente seg en bok.

Hvorfor lage en bok om kirken etter kun 5 års virke?

– Vi som har engasjert oss i kirken, både ansatte og frivillige, fikk lov å være med å forme en kirke helt fra starten. Det har vært litt av et privilegium. Det har vært et sterkt ønske om å skape en åpen, inkluderende kirke med plass til mangfoldet. Tror vi på en Gud for alle mennesker, må det gis rom for mange slags uttrykk.

Da tenker du kristne uttrykk?

– Om det finnes en Gud som har skapt mennesket, hører alt sant menneskelig til i en kirke. Vi avspeiler alle noe av Gud, uansett hva vi kaller oss. Derfor har vi lagt vekt på å gi plass til det vi mennesker har sammen. For vi er først og fremst mennesker. Ønsket med boken er rett og slett å gi større kjennskap til kulturkirken og større kjennskap til kristen tro. Da Svein var rundt 18 år oppdaget han at han trodde på Gud, trass i at han ikke hadde noen kristen bakgrunn. – Det som kom sigende, verden slik jeg opplevde den, lot seg ikke forklare på annen måte. Beretningene om Jesu liv grep meg. Det var en slags opplevelse av sannhet, sier Gran.

Var det ikke vanskelig å tro når evolusjon og vitenskap nærmest har avskaffet Gud?

Det er ingen motsetning mellom det å ha en tro på Gud og evolusjonslæren. Vitenskapen avdekker hvordan ting er; evolusjonslæren er blant vitenskapens største oppdagelser, den er storartet for alt den kan brukes til. Troen handler om det vitenskapen ikke kan vite noe om: mening, håp, kjærlighet, verdighet, rettferdighet – og Gud.

Du sier i boka at vi er stjernestøv?

Det er vel ikke akkurat jeg som sier det, vitenskapen slår med rimelig sikkerhet fast at vår opprinnelse er et par håndfull med grunnstoffer. Vi består av karbon, hydrogen, oksygen og nitrogen. Dernest litt kalsium, en dæsj svovel, et lite dryss av andre veldig alminnelige grunnstoffer – alt tilgjengelig på Son apotek. Og så går vi her og kan både snakke og se, tenke, føle, elske og drømme. Etter min mening går vi rundt som mirakler.

Hva ligger i bokas tittel, Himmel over Son?

Det er et slagord som kom til i arbeidet med å få kirke i Son. Uttrykket står for alt det vi ønsker kirken i Son skal være: Et mangfoldig, åpent og raust fellesskap, et sted å hente inspirasjon og livsglede. Det er også en invitasjon til å ta del i håpet om at kjærligheten er sterkere enn døden. At hvert enkelt menneske er knyttet til Gud med så sterke bånd at det ikke kan brytes over.

Mangfoldig jubileumsoprogram

Det er et mangfoldig program kulturkirken har lagt opp til for å markere 5-årsdagen til kirka. Det starter tirsdag den 26. november og avsluttes lørdag den 14. desember med julekonsert med Trine Rein samt julegudstjeneste den 24. desember. Programmet er lagt ut på facebook og annonsert her i bladet.

– Vi håper mange vil slutte opp om arrangementene.

Vi jobber for at folk skal kjenne igjen noe av sitt eget – og samtidig møte noe nytt. Kanskje kjenne et løft. På foredraget til Geir Lippestad for en drøy ukes tid siden satt nærmere 300 mennesker i 1 time og 40 minutter – og du kunne høre en knappenål falle. Jeg snakket med flere etter foredraget. For noen var det jævlig bra, for andre en hellig stund. Opplevelsen var kanskje den samme, men ståstedet vi har gir oss ulike måter å se det på. Det samme har jeg opplevd mange ganger etter konserter. Jeg fryder meg når jeg hører sånt, sier Gran.

Kulturkirken byr på attraktive utleielokaler

Alle kan bestille lokaler i Kulturkirken, det er hyggelige, fine lokaler, et bra kjøkken. Kulturkirken brukes til alt fra dåpssamlinger, bryllup, minnestunder og rene selskap.

I sluttede selskap kan man også ta med seg og øl og vin.

Kirkekontoret i Vestby holder orden på utleie.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.