ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Å være natteravn i Vestby skal være, og er en hyggelig opplevelse for de voksne. Nå er det foreldrene til ungdommene på Vestby ungdomsskoles 9. trinn som gjennom et FAU-vedtak har påtatt seg hovedansvaret hver helg. Og nå er de på vingene.

– Men det er fortsatt åpent for alle å være med, understreker Christian Hafsengen.

Han har flere års erfaring som natteravn. Han har mang en helg vært ute i Vestby sentrum og konstatert at ungdommen har det bra, og ikke minst at de liker å møte natteravnene. Han er glad for at det er etablert et samarbeid med ungdomsskolens FAU, og hevder at dersom det hadde blitt gjort et tilsvarende vedtak på barneskolen, ville det være nok med en vakt i året for hver forelder.

Trygt og hyggelig

– Min erfaring er at natteravnene representerer trygge voksne som er til stede i Vestby sentrum, forteller Hafsengen. – De vet også hvor takknemlige de unge er når de gule vestene dukker opp i kveldsmørket. Det er derfor hyggelig å erfare at de voksne allerede er i gang med sine vandringer.

– Ungdommen vi møter når vi er ute og går er akkurat slik vi var da vi var unge, nysgjerrige, høflige og omgjengelige. Å møte disse som natteravn er bare hyggelig, jeg har fortsatt til gode å være ute for noen ubehagelige opplevelser. Det er dessuten en fin mulighet for foreldrene å møte andre foreldre enn dem de allerede kjenner, treffe andre ungdommer enn sine egne, og ikke minst er det for nyinnflyttede til Vestby et godt utgangspunkt til å bygge nettverk.

Minst to voksne

– Reglen er at det skal gå minimum to voksne sammen, og utgangspunktet er YX 7-Eleven stasjonen i Vestby sentrum på fredager og lørdager klokka 21.00. Litt avhengig av hvor mange som kommer fordeler vi gruppene derfra og besøker så mange steder i Vestby som mulig der vi tror ungdom samles, forteller Hafsengen.

– FAU på ungdomsskolen har som sagt vedtatt at 9. klasse foreldrene skal dele på natteravningen hvert år fremover, og det tror jeg de fleste er positive til og synes er spennende. Vi i styret i Natteravngruppa i Vestby kan fortelle at det er all grunn til å glede seg. Det er flere som har blitt gjengangere etter første gang, det er sunt å gå tur og samtidig er det en hyggelig sosial aktivitet. Ikke minst fordi natteravnene setter pris på ungdommene de møter. Og som sagt; alle voksne er velkomne!

Liker et voksenforhold

– Vår erfaring er at ungdommen liker møtet med voksne i gul vest godt, og vi håper og tror det skaper en viss trygghet i nærmiljøet når de ser oss komme. De fleste unge er lett å komme i kontakt med, og mange natteravner har uttalt etter natteravning; «jøss, dette er/var hyggelig, dette vil jeg gjøre flere ganger.»

– Det er like ofte at ungdommen tar kontakt med oss som omvendt. Å gå natteravn er også blitt en øye åpner for mange når de opplever all den fine ungdommen vi har i Vestby, og som de vil komme på hils med neste gang de går en tur i sentrum, på storsenteret eller er på andre aktiviteter.

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.