ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Vi står i køen og venter på å få kjøpe billetter. Vi kan høre og kjenne spenningen hos de rundt oss. Det lukter bensin og varm grus. Vi aner noen monstrøse kjøretøyer bak innhegningen, og de av oss som alltid har likt lukten av svidd gummi begynner å bli utålmodig på å komme innenfor.Familien skal nemlig på Monster Truck Show – og det på Ås, en glohet sommerkveld.
Tribuneplass er must mener jeg, bare for å oppdage at vi sitter med solen i øynene.
Ikke lenge etter er det glemt, når Daniel og Niklas Klaas fra Tyskland entrer arenaen med mannskapene sine. Og hvem kan vel åpne showet på en bedre måte enn den oppvoksende slekt.

På henholdsvis 5 og 7 år håndterer disse småtassene doningene sine på en måte som nok de fleste fremmøtte har problemer med å gjøre etter – nemlig å kjøre på to hjul – sideveis.

Brødrene Klaas har med seg 20 mann ikke medregnet koner og barn. De er på turné fra april til oktober, og resten av året bygger de to brødrene nye biler eller bygger om kolossene sine. Og det er ikke småtasser vi snakker om. De største truckene har 1200 hestekrefter og et dreiemoment det står respekt av. At man kan leve av dette er tydelig, for ferdighetene til disse gutta har ført dem til stuntoppdrag i bl.a. James Bond filmer, så vi snakker skikkelig action. Selv om det sikkert var barnemat det vi fikk se denne kvelden virket det som de fleste lot seg imponere. For applausen uteble ikke. Ikke trodde jeg det var så mange som var hjemme i ferien heller.

Vi fikk et lite innblikk i hva disse gutta må kunne. Som dere ser av bildene;
Kjøring gjennom ild, med en mann hengende bak eller liggende på panseret.
På motorsykkel hoppes det gjennom en ildring.

Det blir hoppet med motorsykkel over en strekning som tilsvarer 9 bilbredder.
Monster-truckene knuser med letthet oppstablede bilvrak, og de får monstrene til å sveve et øyeblikk.
De kjører på to hjul sideveis støtfanger mot støtfanger.

Jubel ble det da de oppfordret jenter til å bli med et par runder mens dette ble utført.
Og gjett om Vibeke Gullesen Brantseg fra Kroer var ellevill da hun fikk være med, hør bare:
“Jeg kjørere 4-hjuling hjemme på gården, men dette var bare så rått at vi kunne gått rundt for min del, det hadde bare vært kult. De gutta har stålkontroll, så dette var bare moro.”

Så er det vel ikke for ingenting at hun kaller seg Kroer-råner, selv om hun daglig kjører en Micra, vel den har riktignok ku-seter og er lilla.
Barna som var med denne kvelden så ut til å more seg minst like mye som de voksne. Kasper Lorentzen (4,5) var så heldig å være på besøk hos tante på Ås den kvelden og han var ikke mye redd for å krabbe under et av monstrene, riktignok stod den stille.
Så gikk vi fornøyde hjemover, og jeg overhører en ung frøken (10) kjekt kommenterer, mens hun blir intervjuet av en herværende avis, -“Endelig skjer det noe på Ås.”

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.