ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

TV-aksjonen NRK 2018 går i år til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Aksjonen går av stabelen søndag 21.oktober. Christin Westby er en viktig person i Vestbys deltagelse.

Christin Westby jobber med tv-aksjonen hvert år og er svært engasjert, og ønsker enda flere bøssebærere velkommen.

 

Vi besøker Christin Westby i Vestby kommune i forkant av den årlige tv-aksjonen. Hun forteller litt om besøk hun har gjort hos Kirkens Bymisjon og fått høre om noen av deres viktige prosjekter. Nå vil organisasjonen arbeide frem enda flere møteplasser, for det er en kjensgjerning at svært mange mennesker er ensomme.

 

-Er det mange faste bøssebærere som stiller fra år til år?

-Ja, det er stor gjeng som går igjen, og ikke minst mange som stiller som rodelederer hvert eneste år. Vi håper alltid at flere nye melder seg.

 

-Er det enkelt å få med folk i kommunen til gå med bøssene?

-Jeg synes folk er flink til å stille opp. Vi trenger rundt 200, men har 220 tilgjengelig for sikkerhets skyld. Det er veldig bra.

 

-Det er mye arbeid med en slik aksjon. Hvordan løser dere det?

-Vi er spente hvert år, men vi samarbeider med Frivilligsentralen, og nå har vi gjort det i så mange år at vi vet akkurat hva vi skal gjøre. Kommunen har jobben med å oppdaterte kartene. Ordføreren er leder av kommune-komitéen.

 

– Går bøssebærerne ut av fra Rådhuset?

-Både fra Rådhuset, fra skolene i Hølen, Brevik, Son og fra Cato-senteret.

Om TV-aksjonen:

Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen. Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigtigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Strikkedugnad på åpen møteplass – TV-aksjonen 2018

-Bli med på årets TV-aksjon! Strikk et oransje skjerf for et varmere samfunn eller meld deg som bøssebærer til årets TV-aksjon “Mindre alene sammen” som går til Kirkens Bymisjon, sier Berit Sandvig ved Vestby Frivilligsentral. – Strikkepinnene klirrer og praten går muntert rundt bordet på Vestby Frivilligsentrals “Åpen Møteplass” i Fjellbakkveien 5. Her sitter glade damer og strikker oransje skjerf som er Kirkens Bymisjons signaturfarge og symbol på et varmere samfunn.

Garnet til det oransje skjerfet får du kjøpt hos din nærmeste garnforhandler, både i fysiske butikker og på nett, og du leverer skjerfene til ditt nærmeste Kirkens Bymisjon-kontor eller frivilligsentral.

Oppskrift på #orangeskjerf-garnet:

Bruk #oransjeskjerf-garnet eller annet godt ullgarn med tilsvarende oransjefarge. * Legg opp 30 masker på pinne 6 mm. *Strikk rillestrikk – rett frem og tilbake. *Strikk til du har et skjerf som er ca 150 cm langt og ca 20 cm bredt. – Kirkens Bymisjon

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.