ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Fra venstre Magnus (10), Aksel (11), Olai (9) bakerst og Noah (11)

Jeg møter en liten gruppe ivrige terrengsyklister ved Grevlingen i Son. Det er sommerferie, men de holder treningen gående likevel. Martin Frøland, styreleder og trener i Soon CK, tar meg imot og viser meg den nye pumptrack-banen som er etablert i bunnen av slalåmbakken.

Martin er god instruktør og viser barna hvordan de kan bli bedre på terrengsykkelen.

Han forteller ivrig om alle planene klubben har etter de fikk tildelt spillemidler tidligere i sommer. Det vi ønsker er å lage et anlegg som innbyr til lek og mestring på sykkel for flere barn, sier han. Klubben ønsker å introdusere flere barn og unge for denne allsidige sporten og arrangerer derfor en ny runde med Terrengsykkelskole 1., 8. og 15. september. Se forøvrig: www.soonck.no

Terrengsykkelskolen begynner 1. september

og går over 3 påfølgende torsdager for barn mellom 6 og 12 år.

Kurset er gratis og du trenger ikke å være medlem i SOON CK for å melde deg eller barnet ditt på Terrengsykkelskolen.

På terrengsykkelskolen vil du lære å beherske sykkelen i terrenget som å kjøre over røtter og steiner. Da er det viktig med balanse og koordinasjon på sykkelen, lære å gire bedre. Disse faktorene gjør deg igjen til en bedre syklist. Det blir sosialt samvær siste dagen med blant annet grilling.

Det som kreves er at barnet må kunne sykle selv, og være trygg på bremsing. Foreldre til de minste oppfordres til å være med. Alle deltagere og ledsagere skal bruke hjelm. Så er det viktig at sykkelen er i god stand. At det er luft i hjulene, bremser som virker, nysmurt gir og kjede. Dette betyr mye for at ungene skal føle at det er morsomt og at de får mestringsfølelse.

Det er mange ting å passe på når man er ute å sykler i terrenget på forskjellig underlag. Det rister, steiner og røtter kommer mot deg. Er det tørt er det greit, er det vått så blir det helt annerledes. All denne informasjonen må prosesseres og så må man agere. Med trening får man fart på prosesseringen, og det ser vi at de tar med seg over i andre sammenhenger. De lærer å tenke fort og så reagerer de på impuls etter hvert.

 

På den nye pump-track banen blir det mye god kjøring av de fremmøtte barna. De sykler fort og kontrollert. Det som er morsomt å se er hvordan de bruker minst mulig kraft for å få mest mulig fart. Martin viser også barna hvordan de skal komme inn i svingene og bruke kurvene på en optimal måte – og det helst uten å ramle i utgangen av svingen.

Martin er god instruktør og viser barna hvordan de kan bli bedre på terrengsykkelen.

Så får jeg en hyggelig prat med to av guttene.

Noah Frøland, 11 år.

Førstemann ut er Noah Frøland, 11 år. Han har vært med i klubben i 6 år. Pappaen Martin inspirerte han til å bli med i klubben. Noah synes det er gøy å være med og han synes også det er spennende med konkurranser. – Det er gøy å klare å mestre forskjellige ting. – Det er også viktig at det er en del sosialt for at klubben skal eksistere og blomstre.

Er det noe du ser frem til? Det er terrengsykkelskolen og klubbmesterskapet. Det er for alle og er hyggelig sosialt. Sykler du hele året? Han sykler hele året ute, når han kan, om vinteren blir det sykling inne på rulle.

Olai Wollebæk Vaadal 9 år.

Neste gutt er Olai Wollebæk Vaadal som er 9 år. Han har vært med i ca. 2 år. Han synes det er gøy å sykle i skogen og han har mange spennende opplevelser der. Han liker å utfordre seg selv litt. Det var også morsomt i starten med flere spennende ting og sånn. Da slipper han å være hjemme og kjede seg. Da får han vært ute og i aktivitet.

Han sier at han har mye energi og at syklingen er helt perfekt for han. Det skjer også at de «tryner» med sykkelen, men her gjelder regelen om at du lærer mye av «et godt tryn» som Martin forteller av erfaring.

Terrengsykling er en rimelig sport når du har skaffet deg det nødvendige utstyret. Du får også en rekke gode tilbud av klubben når det gjelder utstyr. Med kompetanse og utstyr hånd i hånd vil du snart finne ut at dette kan være klubben for deg og dine.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.