ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Med nyoppusset kjøkken og cafelokaler og enda større satsning på matopplevelser, i tillegg til sommeraktiviteter for barn og nye attraksjoner i den interaktive utstillingen begynner alt å bli klart for sommersesongen.

Sola skinner fra en blå himmel da undertegnede møter administrerende direktør Solveig Arnesen og kjøkkensjef Hafsteinn Snæland på plassen utenfor Vitenparken, omringet av blomster, spirende trær, to søte ekorn, og utsikt mot andedammen på universitetsområdet på Ås. 

To personer står ute

Kjøkkensjef Hafsteinn Snæland og adm. Dir. Solveig Arnesen ved Vitenparken på Campus Ås.

Forbipasserende stopper opp og spør om de har åpent, noen sier det hadde fristet sånn med en softis i finværet! De siste 5 månedene har Vitenparken vært delvis stengt.

Når studenter og ansatte på Campus Ås har hatt hjemmekontor har det ikke vært stort grunnlag for å holde åpent på hverdager. Men i helgene har senteret holdt åpent og softisismaskinen har ikke stått stille.

Hafsteinn foran Vitenparken. Kom og smak den populære softisen i sommer!

Vitenparken på universitetsområdet i Ås.

Nytt kjøkken og nye mulig­heter

I tiden Vitenparken har holdt stengt har Kjøkkensjef Hafsteinn Snæland byttet ut kokkelue med snekkerbukse. Sammen med fagfolk har han og de to andre kokkene fått i stand et helt flunkende nytt kjøkken og pusset opp cafeen og cafedisken.

Kjøkkensjef Hafsteinn Snæland i Vitenparkens nye kjøkken.

Det nye kjøkkenet er 5 ganger så stort og gir mange muligheter i forholdet til tidligere. Det gamle kjøkkenet hadde sine begrensninger og praktisk bare plass til en kokk av gangen. Kjøkkenet har likevel klart å lage mat og servere i store selskaper. Og vært sete for nyskapende mat og mange gode matidèer. Men med det nye kjøkkenet blir det enda flere muligheter. Og de blir enklere å tilby mer av både kalde og varme retter og en større variasjon i menyen.

Menyen er under arbeid og Hafsteinn vil ikke røpe for mye. –Det blir mer av den spennende maten Vitenparken er kjent for. Kortreist mat, gode sesongbaserte råvarer fra lokale bønder og produsenter eller dyrket i Vitenparkens egen kjøkkenhage eller drivhus, gode smaker og nye tvister.

Egen brus og brygging av øl

Vitenparkens egenproduserte julebrus (som magasinet skrev om til jul) ble en stor suksess. Det har ført til etterspørsel etter en egen helårsbrus fra Vitenparken. I Vitenparkens bryggeri blir det også laget øl. – Mye øl gikk til spille fordi vi ikke kunne skjenke på et halvt år, forteller Hafsteinn skuffet. – Ølen er verken filtrert eller pasteurisert, den er ferskvare og går ut på dato etter 3 måneder. Nå har vi laget ny, og gleder oss til å gjøre den klar til uteserveringen.

Matdestinasjon

Vitenparken er et 10. viten -og opplevelsessentere i Norge, med fokus på mat, miljø og klima. – Koronaepidemien har gitt tid og mulighet til å utvide kjøkkenet og virkelig satse på mat. Publikum kommer til å merke at mat­opplevelsen blir en enda viktigere del av besøket, forteller Solveig.

Administrerende direktør Solveig Arnesen.

Solveig trekker frem Innovasjon Norges ferieundersøkelser fra i fjor. Den viste at folk reiser mye på tur i nærmiljøer og mange var opptatt av nye matopplevelser. – Det er en viktig strategi for Vitenparken å satse på mat og videreutvikle oss som en matdestinasjon, i tillegg til å videreutvikle aktiviteter og opplevelser på Vitenparken.

Nye attraksjoner

– I Vitenparkens interaktive utstilling som har tema innenfor mat, miljø og klima har vi flere nye prosjekter på gang. Solveig forteller om verdens største grønnsaks-kaleidoskop. – Man kan gå inn i kaleidoskopet og mønsteret vil være forskjellige frø, planter og grønnsaker som beveger seg!

Verdens største grønnsaks-kaleidoskop, ny attraksjon på Vitenparken. Illustrasjon: Vitenparken.

En ny «brølepanter» som handler om sirkulær økonomi og energi vil stå utendørs. Dette er et «hamsterhjul» som lar deg kjenne på kroppen hvor mye energi du bruker som tilsvarer det å pante en flaske. Jo mer du panter, jo mer energi og CO2 sparer du.

I sommerferien blir det fritidsaktiviteter for barn på Vitenparken. “Brølepanteren”. Foto: Vitenparken.

Sommeraktiviteter for barn

I hele sommer blir det aktiviteter å bli med på. Tradisjonen tro tilbyr Vitenparken fritidstilbud i ferien der barna kan lære, bruke fantasien og samtidig ha det gøy. Det blir en blanding av ulike aktiviteter og temaer innenfor hver uke. Solveig nevner noen eksempler, det blir mataktiviteter med bla pizzabaking, fokus på insekter og pollinering, redesign, bli en fremtidsforsker, lage oppfinnelser, programmering, droneflygning og sensoriske aktiviteter med lukt og smak.

I sommerferien blir det fritidsaktiviteter for barn på Vitenparken. “Droneflygning”. Foto: Vitenparken.

Pedagogene jobber ennå med å utvikle aktiviteter, det blir kjente og populære aktiviteter i tillegg til helt nye.  Aktivitetene passer best for barn mellom 7 og 13 år.

Nytt av året er at noen av ukene er forbeholdt barn mellom 9 og 13 år bosatte i Ås, helt gratis, som en del av sommerskoletilbudet fra regjeringen. 

Det meste av aktivitetene vil foregå ute i universitetsparken og gjennomføres på en trygg måte med hensyn til smittevern, og barna vil forholde seg til faste vitenverter hele uka.

Vitenparken vil også reise rundt og holde lignende aktiviteter i andre kommuner som en del av det gratis sommerskoletilbudet til unge som er kommet i stand pga. koronaepidemien.

Solveig og Hafsteinn gleder seg til sommeren. Det blir kjempestas å holde åpnet for publikum og de ønsker folk i alle aldere velkommen til åpen cafe og uteservering, aktiviteter og utstilling

I sommerferien blir det fritidsaktiviteter for barn på Vitenparken. Foto: Vitenparken.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.