ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

«Når vi står sammen, sammen kan vi oppnå hva vi vil, når vi står sammen, sammen det er mye vi vi får til» sang elevene nydelig på sommeravslutningen. For selv om vi har det aller viktigste felles, nemlig at vi er mennesker, er vi også veldig glade for at vi ikke er helt like alle sammen.

Heldigvis kan vi forskjellige ting og heldigvis tenker vi litt ulikt. For det betyr at vi utfyller hverandre. Det er som lag vi alle blir aller best; om det er i familien, i klassen, på trinnet, på skolen, på fotballaget og i Vestby. Alle mennesker er like mye verdt, og vi trenger ALLE og ALLEs stemmer og bidrag!
Derfor har vi feiret mangfoldet vårt i tre dager.

Elevene har reflektert, snakket og lært om begreper som normalitet og fordommer, de har snakket om hvordan det føles å bli utestengt fra fellesskapet, de har sett på bilder og diskutert om man kan se på noen HVEM de er, de har lekt på tvers av trinn og de har pynta, for å nevne noe.

På onsdag hadde vi en fantastisk sommeravslutning, som viser hva vi får til sammen.

En stor takk rettes til medlemmene i FAU, klassekontakter og foreldre som delegerer oppgaver, handler inn, baker kaker, popper popkorn og lager i stand kafé og så videre. Høydepunktet på avslutningen var selvsagt underholdningen med elevene

– det er både rørende og vakkert å se gleden og engasjementet i felles sang og dans. Og så var det gøy å synge i «kanon» for elevene og foreldrene.

På fredag kunne vi endelig ha Internasjonal kafé igjen.

Dette er en tradisjon vi på Vestby skole har hatt lenge, men det har vært en liten «pause» de siste to årene. Foreldre og elever tar med seg mat til skolen, noe de har tradisjoner for i familien, noe de liker godt, noe de ønsker å dele med alle oss andre. Og kaféen vitner om det mangfoldet vi er så takknemlige for. Vi fikk nydelig mat fra alle verdenshjørner og alle elevene og de voksne fikk muligheten til å utfordre smaksløkene sine og smake på nye, ukjente retter, i tillegg til kjente ting. Tusen takk for maten!

Alle som ville hadde pyntet seg til «crazy hairday» på fredag og vi hadde skolegårdsdisco!

Det er første gangen vi har Mangfoldsfestival på Vestby skole, men det skal bli en årlig tradisjon. Vi heier på at alle er like mye verdt, uansett hva de tror på, hvor de er fra, hvilket kjønn de har, hvor gamle de er, om de har funksjonshemninger, hvilken utdanning de har, hvem de forelsker seg i og så videre.

Tre ønsker og råd har vi jobba med denne uka:

  1. Ikke døm andre ut fra utseende
  2. Bli kjent med folk før du gjør deg opp en mening om dem
  3. Respekter at andre er ulik deg selv og forvent respekt tilbake
    #detvikanklaresammen
    #jatiletvarmeresamfunn

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.