ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
Dame står ved blomster utenfor butikken

Daglig leder i Son Blomster viser reporteren ut i bakgården. Denne skal åpnes til sommeren og blir da åpen for kundene.

– Våren er vanligvis kjempesesong for bryllup. Men nå blir de fleste bryllup utsatt et år, sier daglig leder i Son Blomster, Bente Sefring. Tross mange nedslående korona-rapporter ellers ute i samfunnet, har bedriften hennes bare gått oppover. Snart kan Bente friste med sin flotte «17-mai pose».

Nydelig hjertedekorasjon i røde og hvite blomster

Daglig leder i Son Blomster viser fram denne nydelige hjertekransen hun har laget, i anledning en begravelse.

Hyggelige «berg- og dal bane» dager

Reporteren fra Vestby Nytt er invitert inn i bakrommet til den fargerike, blomstrende, godt duftende butikken «Son Blomster». Den er sentralt beliggende i Son, vis a vis Galleri Soon, og i dag bader blomster og butikk i varm sol, den første sommerdagen i år. Bente Sefring er i gang med å lage ferdig en nydelig krans i rødt og hvitt, formet som et hjerte.

– Denne skal sendes til en begravelse i Kolbotn og hører med under gruppen «Sorg­binderi», forteller Bente. I løpet av en dag kan hun begynne med bryllup, forsette med begravelse, gå over til barnedåp og bursdag og avslutte med konfirmasjon. Arbeidsdagen min er som en berg- og dal bane, forklarer hun.

mann har kjøpt blomster

En trofast kunde i Son har kjøpt seg en flott blomsterbukett i butikken han kaller «The only one».

Imens har en kunde kommet inn i butikken og får med seg en stor, fin blomsterbukett. «The only one», sier han om Son Blomster og etterlater seg dermed et reklamehøydepunkt for Bente denne dagen!

«Innmari trivelig» arbeids­plass

– Vi har en veldig hyggelig arbeidsplass, gode kolleger og trivelige kunder, sier Bente. Butikkdriften deler hun med søsteren sin, Elisabeth Vegel og Mette Gundersen, begge i ca 60-70% stilling. Bente selv jobber i 100% stilling, som daglig leder for Son Blomster. De tre er både gode kolleger og gode venner, alle utdannet blomsterdekoratører. – Fordi det skjer mye i faget vårt, er det «Alfa og Omega» at vi holder oss oppdatert, og vi er derfor stadig på samlinger for å få mer fagkunnskap. Vi bruker god tid på kundene våre og veileder dem ved behov. Det er viktig at kundene også får plantekunnskap med seg i «posen sin» når de går ut av butikken vår, presiserer Bente. Hun har to ekstra lørdaghjelpere som heter Bente Hauger og Caroline Beving. Bente har et stort hjerte for butikken sin, hun er glad i arbeidsplassen og konseptet og stortrives med arbeidet.

Tre damer ute i Son

«Trekløveret» foran deres flotte arbeidsplass, Son Blomster. Fra venstre Bente Sefring, Mette Gundersen og Elisabeth Vegel.

Korona-situasjonen

Umiddelbart etter «nedstengingen» av samfunnet før påske, fortsatte Son blomster bare å vokse. Fordi folk begynte med hjemmekontor og fikk mer tid, ønsket de også å pynte hjemme med avskårne blomster og potteplanter. De bestilte på nett, pr. telefon og ved å besøke butikken. Mange kom innom butikken den første tiden for å høre hvordan det gikk med dem. – Dette var innmari koselig, sier Bente. Hun presiserer at de følger fastsatte Korona-regler, med Anti-bac, vasking, spriting og avstand, med få kunder på samme tid i butikken. Dersom det er kø, må kundene vente utenfor, presiserer hun. Bente forteller at åpningstidene deres er som normalt og viser til informasjon på nettsiden og facebook-siden deres. Der står det bla: «Vi holder foreløpig åpent og forholder oss til hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Husk at vi har utkjøring!»

Dame smiler og jobber på PC

Elisabeth Vegel i Son Blomster er opptatt med arbeid i bakgrunnen.

Dame med blomster

Bente Sefring i Son Blomster holder peonbuketten, og «Tuttifruttiene» (Germini) står på gulvet.

Vår- og sommersesongen i «Blomstertranga»

– Nå er det sesongstart for «Peoner,» og i dag har de første «Peonene» kommet hit til Son Blomster, sier den daglige lederen og viser fram disse vakre mørkrosa snittblomstene. Også ukens bukett «Tuttifrutti» lyser opp i butikken. Den består av Germini-blomster i mange friske farger. Bente viser reporteren ut i bakgården. Den skal åpnes til sommeren, og folk kan da gå seg en runde i fred og ro, blant skyggeelskende sommerplanter. I desember er bakgården fylt med juletrær. Foreløpig består utemiljøet av Stemorsblomster, Perleblomster og Margeritt. Påskeliljene er på hell og skal erstattes av sommerlige hageblomster. Vår og sommer er tiden for hage, utplanting og bryllup, sier Bente. – Snart kommer «17-mai posen» for salg, med fast pris på kr 399, inkl. levering i Son. Pakken består av blomster til ute- og innepynting til 17 mai…

Bringe årstidene til Son og å støtte lokalmiljøet

– Visjonen vår er: «Vi bringer årstidene til Son». Son blomster er en lokal faghandel, med et rikholdig utvalg av blomster, gaver og litt interiør. Vi er opptatt av å støtte det lokale næringslivet, har ønske om å tilføre noe godt til Son, som det å hjelpe hverandre til å bli gode sammen. Her kjenner vi kundene, vi vet hva de liker. Derfor kan vi lage personlige buketter og dekorasjoner til dem, forklarer Bente. Mye flid legges i arbeidet med begravelser. – Vi er leverandør for Garder Begravelsesbyrå som er et byrå med lokal profil som passer godt til vårt arbeid, sier hun. Ved «Brudebinderi» er de mer opptatt av å følge moderne trender og å støtte opp om personlige preferanser. – Snittblomster og buketter er det vi selger mest av til bryllup og begravelser, forteller Bente og legger til at de har et variert blomsterutvalg, med eget binderi, samt tilgang til VIPPS-betaling. Butikken har to kjølerom slik at blomstene får stå i riktig temperatur og unngå direkte sol.

Dame pakker blomsterbukett

Mette Gundersen i Son Blomster betjener en av kundene som har kjøpt seg blomsterbukett.

Hæljebuketten

– Vi har ofte kampanjer og pakketilbud og er medlem i Interflora, den største i Norge på blomsterformidling. Via dette innkjøpssamarbeidet får vi tilgang til gode, ferske varer, og vi velger sortimentet selv. Hver fredag presenterer vi en ny blomsterbukett for helga, den såkalte «Hæljebuketten». Den har en fast pris på kr 200 og er veldig populær. Navnet har et «østfoldsk» utgangspunkt, fordi Son ligger nært Moss, forklarer hun. Bente er klar over at både Mestergrønn og Kiwi konkurrerer med dem om pris på blomsterbuketter. Men når det bla gjelder blomsterbinderi som krever mer arbeid, står de likt. Bente mener Son Blomster har et fortrinn når det gjelder utvalg og kundebehandling. Feks finner de fram til brudeparet sin stilart når de skal pynte til bryllup.

Butikkhistorien

I 2017 feiret Son Blomster 40 år. Det var moren til Bente Sefring som først åpnet blomsterbutikken i Son. Fami-lien flyttet til Son for 42 år siden. Først holdt butikken til litt lengre borti gata, i det som nå er en pizzarestaurant. Da hadde butikken navnet «Blomsterkjelleren». Både Bente og søsteren Elisabeth hjalp moren med enkelt arbeide i butikken, blant annet brettet de avispapir. De har dermed fått blomsterfaget inn med barndommen. Bente og moren arbeidet sammen en periode, en veldig hyggelig erfaring for Bente, noe som førte til at hun overtok butikkdriften i 2002. Moren hennes bor i 2. etasje, og de eier hele huset. Søsteren hennes Elisabeth begynte å arbeide i butikken 2014 og Mette kom inn i 2003, og med lite gjennomtrekk framstår Son Blomster som en stabil bedrift.

– Nå er Son inne i en god periode, vi har vi et godt næringsutvalg i Son sentrum, mener Bente. – Vestby kommune har vært flinke med regulering og planlegging, til tross for mange utfordringer på et sånt lite sted. De har latt oss beholde næringsvirksomhet i 1.etasje og har dermed latt oss «være fredet». Dette er Bente svært glad for.

dame ordner med blomster utenfor butikken

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.