ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Far og datter smiler

Daglig leder for Sonskilen Båthavn og faren hennes Tor Gundersen utenfor festlokalet, med uteplassen og Garntørka i bakgrunnen.

Den veldrevne familiebedriften «Sonskilen Båthavn AS» har mer å tilby enn vinteropplag og båtplasser. Foruten å leie ut verksted- og kontorlokaler, tilbyr de også utleie av et nyoppusset festlokale med plass til 60 personer innendørs – og i tillegg 50 personer utendørs.

Det unike med disse fest­lokalene, er ikke bare et moder­nisert kjøkken med tilgang til alt nødvendig dekketøy og kjøkken­utstyr. Først og fremst har stedet en fantastisk utsikt som nesten kan «ta pusten fra en», spesielt denne dagen hvor strålende sol, blå himmel og «småkruset» hav ble rammen om besøket til reporteren fra Vestby Nytt. Lokalene ligger formelig rett i vannkanten, ut mot Oslofjorden og Son sentrum. Samtidig er området privat, godt skjermet mot vind og vær og fritt for støy. Når årstiden tillater det, kan arrangementet flyttes ut; det vil si rett utenfor inngangsdøren, på bryggekanten – innsynsfritt og til lyden av bølgeskvulp. Folk kan dekke på til femti personer ekstra på langbordet ute foruten de seksti det er plass til inne.

Selskap på bryggekanten. FOTO: Sonskilen Båthavn.

Kreative løsninger

Det er også mulig å pynte festlokalet etter eget ønske, for­klarer daglig leder i Sonskilen Båthavn AS, Hanne Gundersen Tjelland. – Mange er kreative og finner egne, spesielle løsninger. Kundene får tilgang til projektor, samt to komfyrer, to oppvaskmaskiner, to kjøleskap og to frysere.

Dersom de velger å ha festen ute, kan folk ha med eget partytelt eller leie det hos «Eventsupport» i Son. «Skall­dyrkasse» kan kjøpes i fiskebutikken «Son Brygge», eventuelt kan man bestille mat fra et cateringfirma eller fra restauranter i nærheten. Blomsteroppsats kan bestilles hos «Son Blomster» og duker kan leies hos «Masvo AS» i Moss. Hanne mener at mulig­hetene er mange dersom folk ikke har mulighet til å ordne alt selv. Hun ivrer for å inkludere næringslivet i Son og omegn.

Samtidig ønsker hun å ta hensyn til Son sentrum. Etter kl 23 er det ikke tillatt å ha dørene ut mot sjøen stående åpne – for å unngå at høy lyd slippes ut og med det forstyrre natteroen i området.

Området rundt Sonskilen festlokale, sett ovenifra. FOTO: Sonskilen Båthavn.

Booking av arrangementer

Det er ingen begrensninger på hvilket type arrangement som kan bookes. Hanne ramser opp alt fra bryllup, konfirmasjon, dåp, bursdager, merkedager og minnesamvær – til juleavslutninger, nyttårsaften-fest, 17-mai fest, sommerfest og firmafest, men også annen møtevirksomhet i ukedagene. Målet hennes er å yte best mulig service, gi kundene en god opplevelse. Hanne er kontaktperson vedr utleie. Informasjon om lokalet og om leiepris, finnes på hjemmesiden deres. På facebook-siden deres står det: «Et supert lokale for årets jobbfest, sommerfest med gode venner og feiring av runde tall». «Lokalet fikk et fint løft med nytt kjøkken, nye gulv og nymalte vegger». «Utrolig hjelpsomme og service­innstilte».

Dame står viser utsikt Son

Hanne ønsker gjester velkommen inn til festlokalet deres ved Sonskilen Båthavn, med utsikt ut mot fjorden, brygga og Son sentrum!

Daglig leder Hanne Gundersen Tjelland

Hanne Gundersen Tjelland, 36 år, er oppvokst i dette miljøet. I 2017 overtok hun ledelsen av familiebedriften etter sin far, Tor Gundersen. Han er nå er pensjonist, men er fortsatt tilstede som mentor og sparring­partner for Hanne. Han er også involvert i prosjekter, bla innen eiendomsutvikling. -Vi utfyller hverandre, for­klarer Hanne, og legger til at faren hennes også er en dyktig historiker. – Det er en glede å føre arven fra min far og bestefar Gunnar Sørbye videre, sier hun. Jobben min her er å organisere driften, ha dialog med kundene og båteierne. Og det er en fantastisk mulighet jeg har fått som kan bo og jobbe på samme sted, sier Hanne entusiastisk. Opprinnelig er hun utdannet Økonom fra BI, innen varehandelsledelse. Arbeidsbakgrunn har hun bla fra klesbransjen. – Jeg har byttet fra klær til båter nå, kommenterer hun. Fordi jeg har så mye kontakt med andre mennesker, og jeg legger stor vekt på god kundebehandling, er dette også et serviceyrke, og det gir meg mye, konkluderer Hanne. Ingen dager er like, mye er sesongstyrt. Nå holder vi på med vedlikeholdsarbeid og klargjøring mot våren, sier hun.

«Garntørka»

Den historiske delen av bedriften er det Tor Gundersen, Hannes far som er ekspert på. Nå får han fritt spillerom i samtalen, og vi befinner oss utenfor selskapslokalet og bortenfor «selskaps-bryggen».
– Denne Garntørka, kalt ­«Gælja», ble bygget i 1956. Den er blant de siste gjenværende i Indre Oslofjord. Hit kom fiskerne for å tørke bomulls­garnene sine oppå bommen der, forklarer Tor og peker opp mot taket i Garntørka. Et par år seinere kom nylongarn, og da ble det ikke lengre behov for Garntørke. Nå er denne blitt et kulturminne, ikke fredet ennå, men stedet er regulert til verneområde, sier Tor. Han har store planer for om­rådet og spesielt Garntørka. – Vi har fått aksept fra kommunen og kulturmyndighetene om å «glasse inn» Garn­tørka, det vil si innenfor ytter­bjelkene. Foreløpig er dette kun på idèplanet, tekniske og økonomiske avklaringer gjenstår før vi for alvor kan sette i gang.

Klargjort til fest inne i Garntørka. FOTO: Sonskilen Båthavn.

Bryllup i Garntørka

Tor forteller at Garntørka ble bygningsmessig utbedret og innviet i juni 2011, i anled­ning Hannes bryllup. De hadde i forkant satt opp provi­soriske plexiglass-vegger, og 90 gjester var invitert til bords. Vielsen foregikk ute på plenen, med den fantastiske havutsikten og hele Son som bakteppe. Middagen ble servert i Grantørka, med kake, kaffe og dans etter­på. To bryllup har blitt arran­gert i Garntørka etter dette, og leie­takerne har funnet sine provisoriske løsninger. – Garn­tørka er som den står, men kan leies ut for en fast pris på kr 10.000. Folk må ordne alt selv, så det krever ekstra jobb, forklarer han. Dette er hans prosjekt på si, men ikke desto mindre viktig. Tor Gundersen ser for seg at en ombygd og tilrettelagt Garntørke kan bli et «full­komment» sted å feire større og mindre begivenheter på i framtiden, det være seg både bryllup, kulturarran­gementer, konserter og til­stelninger for større bedrifter. Tor og Hanne har begge et ønske om å sette Son på kartet!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.