ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Foto: Knut Skyllingstad.

Vestbys egen pop/elektronika-artist Malene Markussen berører lytterne med musikken og tekstene, og håper å gjøre det igjen med den nyeste singelen “Some kind of Rescue” som blir sluppet 5. juni. Hennes stemme og musikk fikk henne også til finalen i Solo-Idol konkurransen.

Artist og låtskriver Malene ­Markussen (30) som er vokst opp på Randem i Vestby og er bosatt i Oslo har til nå gitt ut to album med melankolsk elektronisk popmusikk. Noen har kanskje sett henne live på konserter og festivaler som f eks Vestby Rocks, kulturdøgn i Soon eller ­Prestivalen.

Finalist i Solo-Idol

Nylig deltok hun i Solo-Idol konkurransen med sin musikalske tolkning av den offisielle sangen til drikken Solo. Sammen med musikerkompis Morten Franck laget Malene en elektronisk popversjon av låta. Teksten er den samme, mens musikken er Malenes tolkning. Låta var en av 3 som kom til finalen. På finaledagen til Idol på TV2 ble vinneren kunngjort. Det var et annet bidrag som stakk av med seieren om å bli den offisielle Solo-låten og vinne en pengepremie. Men Malene er likevel fornøyd med at hun kom til topp tre. – Det er hyggelig med en anerkjennelse på at det jeg gjør er bra. Og at noen har troa på meg.

 «Do it yourself artist»

Som for de fleste andre artister har det blitt en roligere tid for Malene de siste månedene med corona-restriksjoner. Låt­skrivercamp og konserter har blitt avlyst. -Men jeg har fått mer tid til å skri ve og lage musikk hjemme. Hun har også fått tid til å ta et musikk-markedsføringskurs. Malene er en «do it yourself artist», hun gjør alt selv, fra det administrative til markedsføring og er sitt eget plateselskap. -Jeg gjør det jeg kan med de midlene jeg har. Og hun synes det er gøy å sette seg inn i bransjeaspektet.

Malene på besøk i Radio ØB i 2007. Foto: privat.

Tuft studio Foto: privat.

Musikkbakgrunn fra Vestby Kulturskole og rockebandet ­Acelsia

Malene har alltid vært glad i musikk og sang. Som 14-åring skjønte hun at musikk var noe hun ville drive på med. Hun lærte seg å spille gitar og skrev låter. Musikken brukte hun som en måte å uttrykke seg på. -Gjennom musikken følte jeg folk lyttet og hørte på hva jeg hadde å si, forteller artisten. Malene ble etter hvert aktiv i Kulturskolen i Vestby, tok sangtimer, deltok i musikaler og ble tildelt det såkalte Drømmestipendet for unge musikere. Hun startet rockebandet Acelsia som holdt flere konserter rundt om i Norge. Og etter 7 år i band valgte hun å fortsette sin musiker­karriere som soloartist.
-Jeg kjenner at det er liksom ingen­ting annet jeg kunne tenke meg å drive med. Det har vært veldig naturlig for meg å drive med musikk. Det er det som gir meg mening, forteller Malene.

Malene Markussen og bandet Acelsia i 2009. Foto: privat.

Emosjonell elektronisk pop

Malene beskriver musikken sin som emosjonell elektronisk pop. -Jeg skriver mye om mørke føle­lser i musikken, og det er mye drama og melankoli i den. Samtidig ønsker jeg at musikken skal være en slags støtte eller inspi­rasjon for de som trenger det. Jeg er opptatt av at folk skal kjenne seg igjen og bli berørt av musikken. Selv hører Malene på mange forskjellige musikksjangere, og liker musikk som er melankolsk og rører henne ved sjela. Det samme ønsker hun også at hennes lytter skal kjenne på når de hører på musikken.

Foto: Knut Skyllingstad.

Foto: Knut Skyllingstad.

“Some kind of Rescue”

Malene utvikler seg som artist hele tiden, hun har fått flere følgere og fans fra andre land, og har i 2020 derfor begynt å skrive tekster på engelsk. Blir det mange nok låter blir det tredje albumet på engelsk.
5. juni slipper hun en ny singel på engelsk kalt «Some kind of Rescue». Malene forteller at t­eksten uttrykker hva hun følte i en periode hun var litt nede.
-Jeg har slitt litt med depressive perioder siden barndommen og det har derfor blitt naturlig for meg å skrive en del om dette emne. Samtidig blir jeg ofte sett på som en veldig positiv og glad person, noe som til tider kan føles ironisk når jeg føler det motsatte innvendig. Dette førte til tema til den nya låta, forteller artisten.
-Låta “Some Kind of Rescue” formidler sårbarheten i oss, og om de følelsene som noen ganger kan være vanskelig å uttrykke og forklare til andre.
Du kan lytte til Malenes musikk på Spotify eller Youtube. På Youtube kan du også se hennes musikk­videoer og flere liveopptredener, blant annet fra Vestby kirke.

 

Ta også en titt på tidligere artikkel skrevet av Birgitte Henriksen i 2016:

Debuterer med aldri i ro