ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Thornegården frisør på brygga i Son sitt reklameskilt står sentralt – med salongen i front og den flotte utsikten i bakgrunnen.

– Vi har en av Norges beste beliggenheter, med frisørsalongen vår på brygga i Son. Kundene våre vil få en spesiell opplevelse her, sier Torill Eriksen Trysberg og Bente Fürst, kolleger og daglig ledere i Thornegården frisør AS.

Thornegården frisør

Frisør Caroline Anker er i full sving med en kunde inne i salongen, mens de to daglig lederne, fra venstre Bente Fürst og Torill Eriksen Trysberg følger interessert med. Utsikten mot brygga og båtene kan skimtes så vidt gjennom vinduet bak dem.

Profesjonelle frisører

– Alle her er profesjonelle frisører. Vi er eksperter på alt. Dette gjør faget vårt så spennende, sier de to frisørene og daglige ledere av Thornegården frisør på brygga i Son. Mens frisørene der utfører jobben sin, kan kundene nyte hav­utsikten fra frisør­stolen. I tillegg vil kundene få en femten minutters hode­massasje ved vasken, samt hodebunn­an­alyse, produkt­anbefalinger og personlig konsulta­sjon. Før korona-krisen satte inn, ble kundene tatt imot med sesongens frukt og varm drikke av ordentlige krus.

Med korona og alle restriksjonene som fulgte med den, ble mye annerledes.

Torill Eriksen Trysberg og Bente Fürst forteller om en utfordrende tid med seks ukers permisjon for de syv frisørene. – Vi hadde møter med «jentene våre» flere ganger. Alle fullførte smittevernkurs, og kontinuerlig følger vi folkehelseinstituttet sine påbud, sier de to daglig lederne. – Det var en stor glede og lite problemfylt for oss å endelig kunne åpne dørene, forteller Torill og Bente til reporteren fra Vestby Nytt. – Vi startet først med ringing til kundene. Etter 14 dager hadde vi fått oversikt. Da ­åpnet vi opp for fullt med vanlig bestilling og nettbestilling. For å få alt arbeidet unna, måtte vi i starten jobbe opptil 10-12 timers arbeidsdager, også 1.mai og to søndager. Alle kan ikke være på jobb samtidig, det er kun tillatt med fem personer om gangen, og vi må holde avstand, sier de. – Men kundene kan bestille time hos oss døgnet rundt, også ringe, bruke facebook- og instagramsiden vår eller komme innom for avtale.

Thornegården frisør

Ved disken med antibac og med veggkopien fra gamle Thornegården bak seg, sitter fra venstre: Wenche, Dina, Torill og Bente i Thornegården frisør på brygga i Son.

– Kundene våre skal føle seg ivaretatte.

Vi bruker tid på hver enkelt, og vi samarbeider med dem i henhold til hva de ønsker og ikke. Vi har kunder i alle aldre og ikke bare fra Son, men også fra andre deler av landet, forklarer Torill og Bente. Thornegården frisør er både dame- og herrefrisør. En av frisørene, Marianne ­Hyldmo er frisør og har fagbrev i make-up. Dessuten har de egen hudpleier, samt negldesigner og fotpleier. Therese og Evalina er det som utfører dette. Wenche er varesjef, og Dina har ansvar for alt det digitale. – Vi har delte oppgaver oss imellom, arbeidsdagen vår er aldri kjedelig. Dessuten har vi et veldig bra arbeidsmiljø, vi utfyller hverandre. Det er viktig å trives på jobben og å trene på fritiden, vi blir ikke anspente da, forklarer de to lederne og legger til at det står helt bra til med både rygg og bein der i (Thorne)gården!

«Et herlig sted med herlige mennesker», kan vi lese i omtalen av Thornegården frisør AS.

For 31 år siden ble Thornegården frisør grunnlagt i gamle Thornegården, den nå fredete bygningen i Storgata i Son og en av Norges eldste barokkbygninger. For vel 5 år siden flyttet Thornegården frisør til brygga i Son. Bente og Torill forklarer at interiøret i salongen er laget etter kopi av den gamle salongen i Thornegården. Spesielt trekker de fram den flotte veggen bak kassa og området rundt som er en kopi av bygningsmaterialet i den gamle Thornegården, fra Hollendertiden. Dette bestod blant annet av hollandske tegl og utmurt bindingsverk.

De to daglige lederne, fra venstre Torill Eriksen Trysberg og Bente Fürst tillater seg en liten fotopause i salongen sin, Thornegården frisør på brygga i Son.

 

– Selv om vi ikke er oppvokst her, føler vi oss som ekte ­«Soninger», sier de to.

Torill har bodd i Son i 34 år og Bente i 17 år, og begge stortrives med jobben sin. De forteller at to ganger i året arrangerer de, sammen med andre aktuelle aktører, «Damenes aften» på Solsiden restaurant i Son og at de 100 billettene blir revet bort med en gang. – Denne våren har vi ikke kunnet arrangere festen, men vi gleder oss til høsten, sier de drømmende. Torill og Bente forklarer at både mat og et glass vin er inkludert i prisen. Flyt klesbutikk vil presentere sin kleskolleksjon, bla med mannekengoppvisning. Thornegården frisør ordner med hår og make-up. – Temaet for «Damenes aften» lager vi etter hvilken sesong vi er i.

Neste kunde er akkurat kommet inn døra, hele veien fra Kongsvinger og til denne flotte frisørsalongen på brygga i Son, med dens historie i veggene og med båter og hav i front.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.