ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Logent i Vestby, sittende fra venstre; Haakon Mevik, Marthe Brødholt og Mattias Johansson.

– Det var logisk å legge kontoret hit til Vestby i 2016, forklarer Logent sin distriktssjef Marthe Brødholt. Næringslivet her er i stor vekst og vår viktigste kunde i Vestby er en av de store grossistene innen varehandel. Ellers retter vi oss mot små og mellomstore bedrifter i området, og kundemassen vår er økende.

Kontorplass for seks på Vestbytorget

Marthe Brødholt ønsker reporteren fra Vestby Nytt velkommen i Logent sine flotte, moderne kontorlokaler, som hun blant annet deler med sine kolleger Mattias Johansson og Haakon Mevik. Mattias er opprinnelig svensk, men har bodd 8 år i Norge og er den som har arbeidet lengst i Logent. Haakon er den siste nyankomne i kollegiet i Vestby, med bare noen måneders ansiennitet i firmaet. De forteller at Logent flyttet virksomheten over til disse nyoppussede og utsøkt inn­redete lokalene i 3. etasje på Vestbytorget i 2018.

Logent

Logent AS i Norge er utgått fra det svenske Logent AB og ble etablert i Oslo i 2007/08. I 2012 fusjonerte de med Orcus, og hovedkontoret flyttet fra ­Helsfyr til Lillestrøm i des. 2017. I tillegg har de kontorer i Drammen, Bergen og Vestby, samt et sitekontor på Kløfta. Kontorene som før var etablert i Moss og Kolbotn, ble til Vestbykontoret i 2016. Regnskap og lønn er lagt til hovedkontoret for Logent Group i Stockholm. Total omsetning for Logent på konsernnivå endte på ca.1,5MRD SEK for 2019.
– Felles for Logent i Sverige og Norge er at vi tilbyr fleksible helhetsløsninger, og vi arbeider som en uavhengig logistikk­partner. Vi er 14 ansatte på bemanning i Norge og har egne selgere som oppsøker nye kunder. Disse er ikke fast tilknyttet et kontor, men jobber utfra våre fire lokalkontorer i Norge, sier Brødholt.

Kundene

– Vi er heldige, det kommer stadig nye bedrifter til her i Vestby, og så er vi bare et steinkast unna dem. Dermed får vi fin anledning til å følge godt opp både kunder og kandidater. Vi mener det er viktig å kunne være til stede hos kundene flere ganger i uka, prate med dem og «se i glasskula» sammen med dem, sier Brødholt. Som bemannings- og rekrutteringsbedrift er Viken fylke nedslagsfeltet til Logent i Vestby. Mange av kundene deres befinner seg i Vestby, men de har også kunder helt fra Oslogrensen/Kolbotn og sørover til både Fredrikstad og Indre og Ytre Østfold.

Navn og merkevare

– Fordi vi har både «navn og merkevare» og kjenner til mange i logistikk- og varehandels­bransjen, kan vi hjelpe bedriftene med å finne rett kompetanse og med det gjøre driften mer lønnsom. Totalt har Logent Group i Norge og Sverige ca. 3.000 ansatte. Vi har flere stillinger å velge i og har mange gode kandidater å ta av, forklarer Marthe. Mange med utenlandsk opprinnelse har også kommet til dem de siste årene. De har etterhvert skapt seg godt renomme når det gjelder arbeidsinnsats og arbeidsmoral. Tidligere var det stor mannsdominans innen kandidatgruppen, men dette har jevnet seg ut nå, sier hun og legger til at det har vist seg at en andel jenter ofte er bra for arbeidsmiljøet. Men vi operer-er selvfølgelig med norske arbeids- og ansettelsesregler, poengterer Marthe Brødholdt.

Rekruttering

Logent i Vestby rekrutterer jevnlig kandidater til de 43 bedriftene som de nå server. ­- Vi er leveringsdyktige og har kandidatene klare, forteller de. – Det å skille oss ut, være lettbente og «raske på ballen» er vårt fortrinn i konkurranse med andre, samt at vi kan tilby kundene smarte tekno­logiske løsninger. Kandidatene rekrutteres hovedsakelig til lager og logistikk, men også til økonomi/regnskap/innkjøp/transport og kontor/administrasjon/webutvikling. – Det er vi konsulenter som utfører kandidatutvelgelsen. Søkere kan enten logge seg inn på vår hjemmeside og legge inn elektronisk CV eller søke på spesifikke, utlyste stillinger som annonseres på Finn.no, Linkedin.no og på vår hjemmeside.

Kandidatene

Kollegene har alt klart og utdyper videre; – Våre aktuelle kandi­dater blir innkalt til intervju hos oss, og dersom kunden krever eller ønsker det, gjennomgår de en kvalitets­sikret, ISO-sertifisert personlighetstest. Dette gjelder oftest søkere til «høyere» stillinger, for eksempel innen ledelse eller der hvor kunden ønsker en spesiell «kandidat­profil». Feilansettelser kan koste ­bedriften adskillig mer enn isteden bruke Logent og leie en «håndplukket» kandidat fra oss, forklarer Marthe. – Studenter er ofte aktuelle når det gjelder å rekruttere til deltidsarbeid og til sesongtopper. Og skyter Haakon inn – vi har jobb for alle profiler, fra A til Å!
Konsernet Logent leverer en rekke tjenester. De mener seg å ha bransjens beste oppfølging, de har et nettverk basert på kunnskap og erfaring, og de er en ledende leverandør innen lager, logistikk, fortolling, industri og produksjon. Og som det står på visittkortet og på nettsiden deres: «LOGENT Supporting Logistics».

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.