ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Tilbakeblikk

Det er spennende lesning å se tilbake i Vestby Nytt sine første utgaver å se hva vi var opptatt av i 1993. Våre ivrigste lesere husker sikkert at debatten om småflyplasen på Deli skog var veldig engasjerende. Det er spesielt morsomt å lese at det faktisk ble gjort et enstemmig vedtak i kommunestyret den 29. mars 1993 om at kommunen ønsker flyplassen velkommen. Sitat: Sjansene for at flyplassen «lander» nettopp i Vestby er derfor meget gode – muligens det eneste reelle alternativ sett med Luftfartsverkets øyne.

Det ble mange utredninger for og i mot og vi følte oss ganske sikre på at det skulle bli en flyplass i kommunen. Det var også andre kommuner i nær tilknytning til Oslo regionen som var kandidater, i og med at Fornebu flyplass skulle legges ned 1. januar 1999. Nå kan vi vel alle i ettertid være enige om at vi var heldige som slapp unna flyplass.

Vestby kommune var blant de 40 «fattigste» kommunene i landet i 1993. Så det var ikke så rart at vi var opptatt av å tenke nytt og fremtidsrettet. Samme år ble Vestby Næringsselskap og Vestby Næringsforum etablert. Med store vyer om samarbeide mellom næringsliv, politikere og enkeltpersoner ble det fokus på å skape et sunt og godt næringsliv i kommunen.

Det ble også planlagt ny E-6 og jernbane sammen i et kjempeprosjekt, som vi kan karakterisere som forrige århundrets viktigste prosjekt for videreutvikling og fremtidstro for kommunen. Hvis Vestby ble valgt i forbindelse med utbygging av småflyplass på Deli, så kunne E-6 blitt utviklet i hurtigere. Småflyplass ble det ikke, men samferdselsprosjektet jernbane og E-6 ble gjennomført til stor glede for oss alle.

I nyere tid har vi IKEA etableringen som skulle kommet på Delijordet. Forventningene var store og debatten var til tider svært opphetet. Alle måtte mene noe om denne saken som skulle bety så mye for at vi skulle få så mange flere kunder til Vestby. Optimismen var stor og mange trodde at miraklets time var nær. Det skjedde ikke. Derimot har vi hatt andre etableringer, som har satt Vestby på kartet, som igjen har skapt mange arbeidsplasser i kommunen.

Personlig synes jeg det ble litt rart at Delijordet fikk omgjort sin status i fra å kunne etablere IKEA der til igjen å få karakteristikken “dyrket matjord”. Det virker umiddelbart litt lite fremtidsrettet hvis man i utgangspunktet ønsker å videreutvikle Vestby sentrum. Siste ord er nok ikke sagt når det gjelder den saken. Så får vi se, fortsettelse følger.

Et lite hjertesukk til slutt, vi merker at næringslivet er mer forsiktig med å annonsere sine tilbud. Det er ikke så rart når man føler på usikkerheten som vi alle føler på. Vestby Nytt bidrar til optimisme, glede og verdiskapning for et stort lokalsamfunn. Støtt oss, bruk oss gjerne, enten du er annonsør, frivillig støtteabonnent eller om du har en sak som engasjerer deg.

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Innhold

Etterhvert som vi legger ut artikler blir de linket til i innholdsfortegnelsen.
Bladet i sin helhet kan leses på ISSUU.

NB! Denne siden vil oppdateres med lenker etter hvert som nye saker blir publisert på våre nettsider. 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.