ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Grunnleggeren av Vestby Nytt er død

I november 1992 startet min far og undertegnede med å lage Vestby Nytt. Etter at Roy hadde holdt på med lobbyvirksomhet over ca. ett år med Vestby kommune, kom Vestby Nytt til verden. Vi kunne like gjerne kalt magasinet for Vestby Avis, for det var han som i sin tid var med å starte den også. På det tidspunktet vi startet, så var vi alene om å dekke Vestby helt lokalt. Hovedårsaken til at Vestby Nytt fikk livets rett var at Moss Avis og Østlandets Blad på dette tidspunktet ikke hadde større dekning enn noe over 30% for hver av avisene. Med dobbelt dekning hadde de ca. 50%. Med andre ord så var det ca. 50% av alle husstander som ikke fikk noe informasjon i fra kommunen. Til tider ble heller ikke Vestby omtalt like hederlig og godt som kommunen fortjente.

Det var mange som ikke trodde på oss da vi startet opp, fordi det ikke var en tradisjonell avis. På den tiden skulle det tydeligvis lukte trykksverte av det som kom på trykk. Derimot har vi sett noen tilløp av andre som har prøvd å produsere trykksaker, som ikke eksisterer lengre.

Det har ikke alltid vært noen «dans på roser» å lage Vestby Nytt og etter hvert våre sesongmagasiner. Massevis av tid har det tatt, utrolig mange kvelder og helger har vi brukt for å komme i mål. Alt var mye bedre før, og til dels stemmer nok det også for Vestby Nytt. Noen år før 2007 hadde vi vår gullalder. Så fikk vi finanskrisen i 2008 og etter dét så har vi virkelig fått kjørt oss. Enda mer jobb for å klare å holde hjulene så vidt i gang.

Min far har alltid vært en ukuelig optimist og inspirator. I år 2000 skulle alt dreies om internett, vi satset det vi kunne satse, og han var den som ville mest. Det er bare det at som regel så må man klare å ha to tanker i hodet samtidig(helst enda flere). Det var nok ikke fullt så enkelt som han trodde den gangen. Men, ingen skal ta fra han pågangsmot og entusiasme. Det er nettopp sånne som han som får ting til å skje, og ære være alle dere som tørr å satse. Det er kanskje nettopp nå du skal gjøre dét.

Alle som ble kjent med Roy fikk en god følelse av «å bli sett». Vi kunne være helt på deadline og han fikk besøk. Han slapp gjerne alt han hadde i hendene for å lytte til vedkommende som kom. Det likte han svært godt, for han var utrolig god med ord, både i tekst og tale. Var det noen som hadde behov for vår redaksjonelle hjelp, så ville han gjerne gjøre noe. Er det ikke noe vi kan gjøre for dem? Han var i det hele tatt uselvisk, en idealist jeg hadde stor respekt for. Han skulle alltid dele – med seg selv var det ikke så nøye.

Når det gjaldt Vestby Prestegård så kunne jeg helt sikkert laget en egen artikkel om han og prestegården. Han var nok også der en veldig sterk drivkraft til å komme i gang med det som etter hvert har blitt en prestegård som skinner. For min del ble det ofte sånn at han dro til prestegården, for deretter å ikke se han mer den dagen. Igjen så var det nok idealisten og det å skape noe for allmenheten som stod i fokus.

Han var engstelig for at jeg skulle klare å være redaktør i tillegg til alle mine andre oppgaver i Mediasenteret. Hans siste leder skrev han i mai 2012. Vi fikk med andre ord 20 år sammen i et fantastisk godt samarbeide. Han skrev hele Vestby Nytt de 7 første årene, det var ikke så nøye med hvem som var forfatter, for det var jo omtrent bare han som skrev!

Siden har flere kommet og gått av frilansere, alle sammen ble tatt vel i mot og inspirert av en oppriktig engasjert redaktør som ville det beste for alle. Det er garantert mange i kommunen som har hatt gleden av å kjenne redaktøren, med hjerte for Vestby!

Med takk for alle dine bidrag og entusiasme.
Din sønn

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.