ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Hva er det som engasjerer?

Det som er nyhetssak nummer én hver dag er om koronasituasjonen i landet vårt. I denne utgaven av Vestby Nytt så har vi også to saker som omhandler dette temaet. Jeg ble invitert til testsenteret på Risil ved Vestby hallen for å lage en sak om koronasituasjonen i kommunen. Der møter jeg et svært imøtekommende hyggelig personell som tar seg av testingen. Testingen er smertefri og tar ikke mer enn et par minutter. Ved testsenteret opplever de at en del som føler de er til bry når de ringer med milde symptomer. Nå oppfordrer de alle OGSÅ med milde forkjølelsessymptomer til å komme for å teste seg, gjerne allerede på første dag med symptomer.

Sykepleierne har gjort en fantastisk jobb under pandemien. Mona Larsen har fotografert og laget en fotobok til minne om den spesielle situasjonen i fra startfasen på koronalegevakten i Moss. «Korona-søstrene» har vært utstilt med bilder på veggen til Café Oliven i Son. Etter tiden på korona-legevakten i Moss fortsatte Mona som testpersonell på koronatest-stasjonen på Risil da den ble åpnet i september.

«På liv & død» er en konsert med barokkfiolinsonater spilt på originalinstrumenter. Prosjektets initiativtager Maren Elle, som er bosatt i Hølen og i denne sammenheng spiller barokkfiolin, har sammen med to andre musikere dannet en trio som spiller og tar oss med tilbake til 1700-tallet. Under harde vilkår for de som spilte på 1700-tallet og for så vidt også dagens kulturarbeidere, har de laget en konsert om hvordan det måtte oppleves å spille med kniven på strupen. Det var «mye død» og sykdom, mens musikken la et bedøvende lag over stanken og elendigheten. Musikk er også i dag vesentlig for å gjøre hverdagen litt muntrere i forhold til all denne koronaen. Trioen og konsertgruppa i Son kulturkirke lover et variert og spennende program i kulturkirken søndag den 15. november.

Vi har brukt mye tid og krefter på en spørreundersøkelse angående kulturkvartalet i Vestby sentrum. Undersøkelsen ligger fortsatt ute på våre nettsider: www.mediasenteret.no under fanen «artikler». Vi har stilt 5 engasjerende spørsmål. Med 158 svar over ca. 14 dager presenterer vi i denne utgaven hvor mange som har svart på de enkelte svaralternativene. Som vestby’s største informasjonsbærer så har vi prøvd å være så nøytrale vi bare kan. Personlig er jeg også inhabil i saken, da vi har kontoradresse i huset som eventuelt skal rives, til fordel for kulturkvartalet.

Med et intervju med ordfører Tom Anders Ludvigsen og leder for Vestby Fremskrittsparti Kenneth Lien Steen vil du også kunne lese hvordan politikerne argumenterer for sine synspunkter. Det blir uansett spennende å følge diskusjonene og budsjettdebattene i november. Med økt tilflytting til kommunen så er det helt klart at kulturarenaen(e) må utvides og følge utviklingen i kommunen. Enten på den ene eller andre måten. Mer diplomatisk går det ikke an å være i forhold til sakskomplekset.

Jeg må også nevne en flott reportasje om skoleplasser i kommunen. Det er imponerende å lese alle gode løsninger som “utvalg for utarbeidelse for skolebruksplan” har kommet frem til og som Rådmannen anbefaler. Vestby Nytt har pratet med Mona Ludvigsen (Ap), leder i utvalget, om alternativene og resultatene. Det blir for mye å komme inn på alle vurderingene som ble gjort i denne spalten. Men, du kan glede deg til mye god lesning og et magasin som igjen strutter av stolthet over alt det vi får til sammen i kommunen.

God førjulslesning, og neste måned kommer vi med «Julemagasinet» som vi allerede er i full gang med å planlegge og snart produsere. Kom igjen om du har noe «på hjertet» eller noe å annonsere. Vi trenger alle hverandre og da er det hyggelig å kunne gi noe som betyr noe for så mange. Ellers må det nevnes at Vestby Nytt er 28 år med denne utgaven.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.