ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Jubilanten Son kulturkirke fyller 5 år

I vårt moderne samfunn trenger vi møteplasser som betyr mer for oss enn andre plasser hvor vi møtes. Vi trenger påfyll i hverdagen som til tider kan bli litt «grå». – Et sted hvor vi kan oppleve noe nytt og berikende for oss selv og de vi kommer sammen med. Med et stort mangfold av kjente personer som har holdt foredrag (dialog) om ulike interessante temaer og ikke minst mange konserter med kjente artister, har kirken klart å nå frem til oss alle. Så mange som ca. 50.000 mennesker har hatt glede av de ulike arrangementene kirken har gjennomført. Da kommer festlige anledninger som dåp, konfirmasjon, bryllup og festlige sammenkomster i tillegg.

«Himmel over Son»

Svein Gran har med boken «Himmel over Son» laget en fantastisk flott bok som er trykket i et opplag på 2200 eksemplarer. Boka er på 190 sider og er en gave fra forlaget, Kom forlag, som deles ut gratis. Stort finere julegave er det vanskelig å få! – Det måtte i så tilfelle være Julemagasinet 2019 som også deles ut gratis til alle i kommunen, samt til våre nabokommuner Ås og Frogn. Dere har med andre ord litt av hvert å se frem til – og glede dere over.

Ansvar for hverandre

I boka kan man lese at «Himmel over Son» er et velkommen til mangfoldet og et åpent og raust fellesskap. Det står som en motkultur til det som skaper ensomhet, utenforskap, håpløshet og mismot. «Himmel over Son» ønsker å bidra til å skape et lokalsamfunn der menneskers verdighet blir ivaretatt. Vi har ansvar for hverandre, vi kan bety noe for noen.

Åpne for andre typer aktiviteter

I en stor undersøkelse for noen år siden, der 6000 europeere fra åtte ulike land deltok, svarte 72% at religiøse bygninger bør være åpne for andre typer aktiviteter i tillegg til kirkelige arrangement. Når det gjelder Son kulturkirke, så er hele kirken vigslet (ikke delvis vigslet). Svein skriver at noen ble skuffet og at det er å håpe at skuffelsen har avtatt etter hvert som man ser at vigslingen ikke står i veien for å bruke kirken slik den var planlagt.

Reneste sjelebad

Rundt 60 konserter er det blitt til nå, med mange tusen tilhørere. Musikk er et universelt språk. Fordi musikk er uttrykk for følelser. Å sitte i et kirkerom og la følelsene strømme kan føles som det reneste sjelebad (står det i skriften i boka). Musikere som har holdt konsert i kirkerommet har også kjent på den samme gode følelsen.

Gi av seg selv

Portrett Redaktør Ronny Nermo

Redaktør Ronny Nermo

Ta deg en hyggelig førjulstur og opplev noe av det flotte programmet som du kan lese om i denne utgaven av Vestby Nytt. Kanskje du blir inspirert og får høre noe som gir deg noe til ettertanke som du kan ta med deg videre. Eller at du med ditt nærvær kan gi noe som andre kan glede seg over. Vi har alle ansvar for hverandre, vi kan alle bety noe for noen… Da er det bare å komme seg opp av sofakroken og møte folk med et åpent sinn og gi og gi av seg selv. Du har alt å vinne og ingenting å tape. Ha en riktig god førjulstid.

Ronny med håndskrift

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.