ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Nytt år, nye muligheter!

Lær deg å sette pris på godt nok, i stedet for å klage over mangel på «gull og grønne skoger» her og nå. Livet er fullt av gleder og sorger, seire og nederlag, fred og krig, liv og død. Vi må oppdra hverandre til å godta at det er slik livet er, med flekker og feil, med synd og fare, mismot og tvil, MEN også glede, styrke og lyst, sa Per Fugelli, som døde 13. september 2017.

Jeg husker godt den dagen han gikk bort, da var jeg på tur nede ved Solbergstranda sammen med min kjære Hege. Det var en nydelig sensommerdag med sol og god varme. Vi hadde aldri vært på denne plassen før, og plutselig hørte vi noen stemmer langt ute på sjøen. Det var to som svømte sammen og pratet i vei. Det var så spesielt, og vi hørte nesten hva de snakket om. Det virket så fritt og uanfektet å bare svømme og være til stede for hverandre der og da.

Hele episoden syntes jeg passet godt inn i Fugelli sin hverdags filosofi. Det er her vi er og må lære oss å trives for å bygge gode selvbilder. Han var forelsket i det vanlige mennesket, i hverdagsmennesket som bryr seg så godt de kan om sin familie, venner, kollegaer – flokken sin. Det vanlige livet er vakkert, tappert, krevende og givende nok.

Fugelli var ikke i mot prestasjon, tvert imot finn talentene dine og bruk dem, sa han. Det han mente var at folk bør stoppe når nok er nok. Han var redd vi med dagens prestasjonskultur som har et stadig økende krav til den enkelte, kan få et sorteringssamfunn med dyrking av styrke og forakt for svakhet. Da blir det vanskeligere å oppleve likeverd for syke, uføre og gamle i et samfunn som gjør den ypperste prestasjon til gull.

Nå kan vi vel være enige om at vi i Norge har vist en solidaritet og dugnadsånd som alle kan være stolte av i forhold til korona pandemien. Det vi har vist sammen når vi alle har fått en trussel hengende over oss, er at vi vil bekjempe trusselen så godt vi kan. I denne utgaven kan du lese om de første som har fått vaksinen på Vestby sykehjem. Det ligger mye solidaritet i at det er de gamle og svake som er de første sammen med helsepersonell som får vaksinen. Så får vi håpe og tro at hele befolkningen blir friskmeldt i løpet av 2021.

Det er også forfriskende å lese om de spreke bade-damene i 70-årene som bader nå i januar! Iskaldt velvære, er god beskrivelse. Det er gleden og den mentale biten som er viktig. Fellesskapet. Den gode følelsen etterpå er ubetalelig. Det diskuteres jo om hvorvidt dette er sunt eller ikke, men de som bader mener jo det. Og det er faktisk mange.

Kari Weydahl Sandland er en kjent dame i kommunen som har jobbet med kunderådgivning i 20 år i SpareBank 1 Østfold – Akershus. Med stor entusiasme og glede av å kunne hjelpe unge og eldre i forskjellige livssituasjoner trer hun nå tilbake i pensjonistenes rekker. Hun har hatt mange hyggelige kundeopplevelser i sine år i banken. Er det ikke flott at vi har en lokalbank hvor vi kan treffe levende, hyggelige mennesker som har tid til å hjelpe deg med nesten hva som helst!

Derfor håper jeg at vi kan ta vare på mange av de gode gamle verdiene som skaper gode relasjoner og som er så viktig i lokalsamfunnet vårt. Det blir litt trist hvis vi alle må sitte inne og gjøre alt vi trenger på en datamaskin eller en smarttelefon. Heldigvis så har vi gode hjelpemidler i forhold til å holde oss hjemme, kan man vel kanskje si, men så var det dette med «brakkesyken» da.

Uansett så har vi alle lært at vi ikke skal ta noe for gitt, og så får vi håpe og tro at 2021 også blir mulighetenes år. Kanskje det er noe vi ikke har funnet opp enda som gjør at vi kan få en bedre tilværelse. Det er lov å være optimist – og den som gir seg er en dritt!

Godt nytt år!

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Innhold

Etterhvert som vi legger ut artikler blir de linket til i innholdsfortegnelsen.
Bladet i sin helhet kan leses på ISSUU.

NB! Denne siden vil oppdateres med lenker etter hvert som nye saker blir publisert på våre nettsider. 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.