ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Mye engasjement i Vestby kommune

For å referere det ordfører Tom Anders Ludvigsen sa når det gjelder næringsvirksomhet på Deli skog, «så er det alltid moro å reise dit og få alle lovordene fra fornøyde næringsdrivende.» Ordførerne i andre kommuner rundt oss er nok litt misunnelige på alt hva vi får til i kommunen vår. Det kommer stadig nye og større bedrifter til Deli som bringer eiendomsskatt inn i kommunekassa, årlig så er den på ca. 60 millioner kroner. Disse pengene brukes blant annet til investeringer til kulturkvartalet og at vi faktisk slipper eiendomsskatt for private husholdninger. Du kan lese mer om foredraget til ordføreren fra medlemsmøtet til pensjonistforeningen. Han hadde veldig mye på hjertet og jeg har utelatt noen punkter, som jeg kommer tilbake til i en senere utgave av Vestby Nytt.

Nå jobbes det også med å revidere eldreplanen som Steinar Setten er leder for. Han kan fortelle at han aldri har vært på noe treningssenter, men har brukt marka og nærområdet som sin treningsarena. «Det er viktig å forebygge og ikke reparere, hold deg frisk og du beholder forstanden.» I følge lederen på Vestby Frivilligsentral, Camilla Damengen, så lever du lengre hvis du deltar i frivillig arbeide. Undersøkelser bekrefter visstnok dette. Ordføreren sa det enda mer hardtslående i medlemsmøtet til pensjonistforeningen…

Et annet moment som betyr mye for mange eldre er at man kan få bo hjemme så lenge som mulig. Da er det viktig at de som blir boende hjemme får de hjelpemidlene som er nødvendig. Det er det beste både for samfunnet og den enkelte. I Vestby sentrum skal det etableres boliger som skal tilpasses eldre. Med alle tilbudene som er i sentrum og som kommer, så virker dette som en god politikk, som vi alle kan være med på. Hvis du har innspill til eldreplanen, så er svarfristen for høringsuttalelser satt til 1. juli. Planen skal godkjennes av kommunestyret ved utgangen av 2022.

Det skal ikke stikkes under en stol at det er mange boligprosjekter som er på gang i kommunen. Denne våren er det avspark i forhold til flere prosjekter. I marsutgaven presenterte vi tre prosjekter: Solehøyden ved Sole Bolig, Wessel Park ved Thon Eiendom/JI Bygg og Vestbyhagen ved Hersleth Eiendom/Mestergruppen. I denne utgaven presenterer vi ytterligere tre prosjekter: Gartneritomta ved Bonava Oslo AS, Pepperstad ved Block Watne og
Alicenborg i Son ved Varde Eiendom.

  1. maikomitéene har i år lagt lista høyt for å lage en festdag vi seint vil glemme. Det blir vel nesten som 17. mai 1945! – Kanskje å ta litt hard i. Men, vi har kommet oss brukbart ut av korona pandemien etter to år med og mye usikkerhet for mange. Vi kan på avstand se at krigen i Ukraina ødelegger landet og menneskene som bor der. Det er nesten litt paradoksalt at vi skal feire vår frihet, grunnlov og demokrati når så mange mennesker lider i dette landet. Vi burde kanskje mer enn noen gang være takknemlige for at vi har det så godt som vi har dét.

Personlig synes jeg 17. mai er noe av den fineste tradisjonen vi har i Norge. Alle er festkledde og stolte over hva vi har og hva våre forfedre har skapt for at vi skal ha det så bra. Pølser, brus og is er viktig for barna denne dagen. Hos oss er det alltid rømmegrøt, pølser og spekemat. Dét er den ene dagen i året! Det er bare å begynne å glede seg og stryke sløyfa og flagget.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.