ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Hva blir viktig i 2022?

Vi har alle fått med oss at Oslofjorden lider. Horten-ordfører Are Karlsen har sammen med alle ordførerne i kommunene rundt fjorden gitt løfte om konkret handling i en større redningsaksjon. Vår egen ordfører Tom Anders Ludvigsen roser initiativet til Horten-ordføreren og forteller at Vestby er klar for å være med å redde Oslofjorden. Ordføreren vil ikke gå inn på hvilke konkrete tiltak Vestby kommune vil sette i gang. Det er nok mange og viktige beslutninger som må tas før tiltak kommer. Det viktige er at samarbeide settes i gang for å få dette gjort nå. For det haster, understreker Ludvigsen.

Omikron har endret forskernes forventninger til 2022. Flere eksperter mener også at vaksinen er den beste og tryggeste måten å komme ut av pandemien på. I Norge har FHI nå lovet at alle over 18 år skal få tilbud om en tredje opp- friskningsdose innen utgangen av februar.

Folk er lei av pandemien, og vi ser at fl ere land som vil ha mer normale til- stander åpner opp for et friere liv. Nylig var Libanon et slikt eksempel med nytt- årsfeiring og dertil mange som feiret. Det resulterte i mange nye smittetilfeller. Hvordan skal vi løse dette dilemmaet at vi ønsker oss frihet og samtidig slippe smitte, sykdom og død? Eller som legen i Libanon uttalte at folk velger å ar- beide for å få mat på bordet, så får man heller ta konsekvensen av å bli korona- syk. Norge er et rikt land og vi har sluppet slike dilemmaer. Vi har faktisk sluppet å velge mellom pest eller korona.

Så kommer enda et viktig punkt, og det er strømregninga, som vi alle er så opptatt av i disse dager. Ordningen innebærer at kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva for desember. Kompensasjonssatsen økes til 80% for månedene januar-mars. Dette beløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nett-leie. Du kan lese om noen eksempler som kanskje passer deg på side 31. For å avslutte med noe hyggelig så skal Vestby Nytt selvsagt være optimistisk og givende for våre lesere. Vi er opptatt av frivilligheten i kommunen og i den sammenheng så er det mange som står på også i 2022. Du kan lese fl ere artik- ler om frivillige som gjør en stor innsats for at Vestby skal være et godt sted å bo. Hvis du du har lyst til å bidra så er det mange som trenger din hjelp.

Du kan også lese om 10 vitenskapelige tips for å bli mer lykkelig. «Gjør noe fi nt for noen andre» går igjen i mange av de artiklene jeg har lest på nettet. – Å gjøre gode ting for andre er én av de viktigste kildene til lykke. Vi blir ofte mer glade av å gjøre noe fi nt for andre enn av å gjøre noe fint for oss selv.

Det var det jeg hadde for denne gangen og mye mer kan du lese i denne utgaven av Vestby Nytt. Husk at du er heldig som bor i dette landet og at du bor i denne fi ne kommunen med alle tilbud som er og kommer. Eller som jeg alltid sier til meg selv at «jeg er heldig».

Måtte hell og lykke følge deg i nye året.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.