ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Valg

I dagene og ukene som har gått så har politikerne gjort det de kan for å overbevise oss om at de vet best for deg og meg. På mange måter så er det litt godt å slippe å ha akkurat det «ansvaret». Personlig synes jeg det er kjempevanskelig å stemme på et parti, når det faktisk er så mange jeg har lyst til å stemme på. Jeg liker alle politikerne i Vestby, og på en måte er jeg litt programforpliktet til å like alle sammen, men det er ikke en selvfølge. Nå er det jo selve politikken som er avgjørende og ikke personene bak partiet. I kommunevalg synes jeg likevel det er avgjørende hvem som skal sitte å styre kommunen de neste 4 årene. Uansett hvem som sitter ved roret, så har kommunen alle forutsetninger for å stadig bli litt bedre.

Sentrumsbrua

Med en stor forventet befolkningsvekst de kommende årene har kommunepolitikerne mange utfordringer i vente. Da er det om å gjøre at vi som bor her også følger med i timen på det som skjer rundt oss. Ganske betegnende i den anledning er sentrumsbrua som allerede er ferdig regulert, og da nytter det lite å komme etterpå å klage på vedtaket. Du kan lese mer om saken i denne utgaven.

Kollektivtilbudet

Det penser meg over på kollektivtilbudet i kommunen som kan ha forbedringspotensiale, men her er det sikkert også noen økonomiske hensyn å ta. Skal vi bruke mer og mer kollektivtransport som buss og tog, så må også tilbudene være til stede i den grad vi har bruk for det. At det er vanskelig å komme seg meg kollektivtransport til Kalnes sykehus synes jeg er litt rart i 2019. Har venner som måtte ta drosje, fordi det ikke fantes kollektivtilbud i fra Son. Det kan fort bli unødig dyrt. Internt i kommunen får jeg også høre at kollektivtilbudet kunne vært bedre…?

Follobanen

Med Follobaneprosjektet skal Bane NOR levere dobbeltspor mellom Oslo og Ski og tilrettelegge for halvert reisetid. Togene skal gå direkte gjennom Nordens hittil lengste jernbanetunnel, med 11 minutter reisetid. Samtidig tilrettelegges Østfoldbanen der det fortsatt blir lokaltrafikk. Den nye Follobanen blir 22 km lang. Prosjektet, som er Norges hittil største samferdselsprosjekt, omfatter blant annet et nytt, moderne kollektivknutepunkt i Ski. Follobaneprosjektet er forventet ferdig i desember 2022. Hvor ofte togene vil gå i mellom Son/ Vestby til Oslo blir spennende å erfare, men at det vil bli flere og mer punktlige avganger er «sikkert».

Utbygging

Mange i kommunen holder seg litt fast når det gjelder all utbyggingen. Det er flere utbyggere som gjerne vil være med å videreutvikle Vestby sentrum. Vi har snakket med flere av disse og foreløpig så er det Wessel Park som har kommet lengst i prosessen. Det sprenges og det sprenges og snart kommer nødvendig vei i forhold til byggeprosjektet.

Kulturkvartal

Så er det bare å holde seg fast i bordkanten, for her vi sitter nå i selveste Rådhusgata og produserer Vestby Nytt skal det bli «kulturkvartal» til ca. 450 millioner kroner. Nå er det flere partier som er i mot prosjektet, men flertallet taler i et velfungerende demokrati – og det har vi i Vestby. Da gjenstår det å se hvordan utfallet blir. For vår del må prosjektet gjerne bli utsatt så lenge som overhode mulig, for vi trives utrolig godt her midt i begivenhetenes sentrum – i den koselige landsbyen vår.

Ronny med håndskrift

Portrett Redaktør Ronny Nermo

Redaktør Ronny Nermo

 

 

 

 

Vestby Nytt nr.9 2019 (se bladet slik det er i bladformat)

INNHOLD

Neste utgave av Vestby Nytt kommer ut 10. oktober. Tips oss på telefon: 64 98 52 84 eller mail: tips@mediasenteret.no

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.