For tredje år på rad ble innbyggerne i Follo invitert til å vise frem sine vakre og kreative verk. Nærmere 100 kunstnere tok oppfordringen og viste sine bilder, keramikk og annen kunst, i hager, på husvegger, på offentlige steder, i atelierer og i gallerier.

-Vi som driver Kunst i Follo representerer kun oss selv og har ingen økonomiske interesser i arrangement (bortsett fra å selge ett eller flere bilder på våre egne utstillinger). Alle utstillinger var helt gratis og ble holdt fra Rosenholm i nord til Vestby i sør.

Arrangementet krever innsats

Vi snakker med lederen av Kunst i Follo, Aslaug Ally, som har tatt over etter Leif Alnes. - Min bror hjalp meg å sette opp nettsiden med kart og hvor folk kunne melde seg inn. Det fungerte bra og vi sikter til å utvikle det videre, mange klarte å registrere seg selv, men vi måtte hjelpe de fleste.

- Det har vært veldig mye å gjøre, sier hun, som jeg ikke hadde tenkt på forhånd. Jeg holder enda på med mange ting. Hun har også en pop up-utstilling stående i Vinkelgården, men det er en annen historie.

- Er du fornøyd med årets arrangement?

- Ja, det gikk over all forventning. Mange har meldt om gode besøk. Andre om mindre. Her i Ski var det rundt 25 utstillere utenfor og inne i foajeen i Rådhusteateret og ned mot storsenteret. Det var virkelig liv her i Ski disse dagene, ordfører Hanne Opdan tok seg også turen og hilste på kunstnerne. Den yngste utstilleren i Ski Sentrum var Emil på 10 år som allerede har bestemt at han skal bli kunstner! Jeg synes det er fantastisk at Kunst i Follo kunne være med å hjelpe ham med sin første utstilling.

Arrangementet krever innsats

Vi snakker med lederen av Kunst i Follo, Aslaug Ally, som har tatt over etter Leif Alnes. - Min bror hjalp meg å sette opp nettsiden med kart og hvor folk kunne melde seg inn. Det fungerte bra og vi sikter til å utvikle det videre, mange klarte å registrere seg selv, men vi måtte hjelpe de fleste.

-Det har vært veldig mye å gjøre, sier hun, som jeg ikke hadde tenkt på forhånd. Jeg holder enda på med mange ting. Hun har også en pop up-utstilling stående i Vinkelgården, men det er en annen historie.

-Er du fornøyd med årets arrangement?

-Ja, det gikk over all forventning. Mange har meldt om gode besøk. Andre om mindre. Her i Ski var det rundt 25 utstillere utenfor og inne i foajeen i Rådhusteateret og ned mot storsenteret. Det var virkelig liv her i Ski disse dagene, ordfører Hanne Opdan tok seg også turen og hilste på kunstnerne. Den yngste utstilleren i Ski Sentrum var Emil på 10 år som allerede har bestemt at han skal bli kunstner! Jeg synes det er fantastisk at Kunst i Follo kunne være med å hjelpe ham med sin første utstilling.

Både kjente og mindre kjente kunstnere

Bidragsytere på utstillingene i Follo var både etablerte og ukjente kunstnere. I “Det gule huset” i Kråkstad i var Ski kunstforening, i Kolben på Kolbotn var Kolbotn Maleklubb, på Nesodden deltok flere hos Nesodden Kunstmateriell, KunstKall - kunst og kultur for alle er et kunstnerkollektiv med flere disipliner innen kunsthåndverk og billedkunst som holder til på Rosenholm, Trollåsen osv., osv.

I Vestby var “4 på Brattåsen”, som vi besøkte, hvor Anne-Lise og Tor-Egil Lilleholmen Braaten åpnet hjemmet sitt og stilte ut egne malerier og fotografier. Berit Wexelsen og Mette Sløbraaten stilte ut malerier, glasskunst og keramikk. Det var en helt spesiell atmosfære under denne utstillingen i det lille huset med skogen utenfor, malerier på veggene ute og inne og med rytmiske innslag av musikeren Thor Egil.

Anne-Lise beskrev det sånn:

-Som skapende mennesker synes vi det er viktig og riktig å inspirere andre til alt gullet det er i kreativitet, - som billedkunst, litteratur og musikk. Vekke nysgjerrighet på hva som bor inni oss og at alle har sitt genuine uttrykk. Som kunstterapeut sier Anne-Lise at kunsten både kan lære oss og bære oss gjennom livet. Og musiker og pedagog Tor-Egil sier seg enig.

Fortsettelse følger

Neste år håper vi å besøke flere utstillinger. Ja, for det blir vel en fortsettelse, spør vi Ally.

- Jeg har visst ikke noe valg, ler hun. Dette var en så stor suksess, og jeg lærte mye. Det er veldig godt å ta med seg denne erfaringen. Neste år ønsker jeg å ha med meg flere til å styre arrangementet.

Aslaug Ally benytter anledningen til å takke alle som bidro:

- Tusen takk til alle for deres deltagelse i Kunst i Follo. Det ble en heftig helg med mye variasjon og lange dager! Mange bilder fikk nye hjem! Nye vennskap ble til og vi fikk god erfaring med hva som fungerer.

Kunst i Follo Emil

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.