ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Lokale med kunst på veggene

Kulturkvartalet er tatt i bruk, og det med en helt fantastisk utstilling fra Galleri Sand. Kommunen satser seriøst på et levende sentrum, og de er godt i gang!

Ryktene går fort i dagens samfunn, og denne gangen er heldigvis ryktene sanne. Vi snakker med kultursjefen i kommunen, Ronny Fostervold Johansen, som har mye å berette når vi spør hva som skjer, hvor fort det skjer og hvem som samarbeider med hvem i dette nyutnevnte “Kulturkvartalet”.

-Kommunen kjøpte «Rimi-bygget» for en tid tilbake, men det er først nå nylig alle tillatelser er på plass for å kunne ta i bruk lokalene i første etasje til kulturformål, svarer han. -I påvente av mulighetsstudier, vurderinger og beslutninger om hva «Kulturkvartalet» skal brukes til, skal vi legge til rette for et bredt spekter av aktiviteter. Nylig var det som kjent en pop-up utstilling med billedkunstner Vebjørn Sand, og neste tiltak som skal inn i lokalene er LEGO-festivalen i forbindelse med folkehelseuken.

-Det vi ønsker oss og forsøker å legge til rette for, er publikumsrettede  aktiviteter som trekker folk til sentrum. Vi håper at «Kulturkvartalet» bidrar til å skape oppmerksomhet om utviklingen i Vestby sentrum og bidrar til å skape nytt liv i sentrum. Dagens parkeringsplasser mellom Rimi-bygget og rådhuset skal bli park, så det blir et flott område midt i sentrum. «Kulturkvartalet», med bibliotek, servering og forskjellige aktiviteter skal bli en viktig møteplass for folk. Erfaringene vi har gjort oss i det siste viser at folk gjerne benytter et tilbud når det først er der.

Samarbeid med flere aktører

-Kommunen har inngått en avtale med Villa Vestby som skal stå for drift av en bar i første etasje. Den avtalen gjelder frem til jul. Vi vil se etter flere/andre aktører som ønsker å drive servering i lokalene for våren 2018. Vi ser for oss at vi har endring på hvem som skal drive servering hvert halvår, slik at vi får et størst mulig mangfold i perioden frem til vi vet hva som skal skje med bygget og lokalene.

-RO-kultur programmerer alle aktiviteter i «Kulturkvartalet», det være seg de gamle butikklokalene eller «Pub»lokalet, og etter hvert også uteområdene. Dette for å unngå dobbeltbookinger eller ha arrangement på flere steder som kolliderer med hverandre. Det ville nok ikke vært helt heldig å ha en rockekonsert i det gamle butikklokalet, mens det var et foredrag eller en Quiz i puben. Det innebærer at vi kommer til å booke arrangement, samt behandle og eventuelt programmere forespørsler om arrangement fra andre aktører. Der det er aktuelt vil vi selvfølgelig samarbeide om arrangementer og aktiviteter med andre aktører. Der vi ikke selv står for arrangementet, må arrangøren/tiltakshaver selv gjøre hele jobben.

-Kultur har et helt fantastisk samarbeid med Evy Thune. Evy er en ressurs vi ønsker å samarbeide med fremover, uavhengig av hvem som står for serveringen. Det kommer til å ta noe tid før vi vet hva som skal skje med bygget. Frem til vi vet hva bygget skal brukes til skal vi bruke «Kulturkvartalet» som et «mini-kulturhus» med arrangement og aktiviteter for publikum.

Tror på Vestby sentrum

Evy Thune

Når vi snakker med Evy Thune legger hun til:

-Jeg er en av aktørene som ønsker å bidra til at kommunens satsning skal ha suksess og har derfor takket ja til å sørge for skjenking og servering i de gamle lokalene til Rimi med PopUpBar (les PUB) på vegne av kommunen. Det er Godset som står for møbleringen og øvrige aktører av frivillige som jobber med tilrettelegging.

-Tenk jeg kan tappe øl og være husmor i et levende sentrum! “Jippi”, utbryter hun. -Gjøre det jeg kan best; bygge nettverk mellom mennesker,  være husmor, passe på at alle får det de skal og organiserer litt i bakgrunn.

– Tim Morris, Marius, Prestivalen og jeg jobber med et samarbeid hvor vi best kan være en ressurs og bidra til kvalitet på aktiviteter for kommunen. Det vil være riktig å bruke både Villa Vestby, Arena Catering og andre aktører i Vestby Nord for at vi skal kunne vise mangfoldet. Her vil jeg være helt nøytral i forhold til servering og ikke på noen måte fremme Villa Vestby  foran andre.

Evy avslutter med å si at hun er kommet i den situasjonen og alderen at helsa er blitt dårlig, og at det er en gave å kunne være aktiv uten direkte å være i arbeidslivet. Hun blir med frem til nyttår i første omgang, og går det bra og kommunen synes hun gjør en god nok jobb, ønsker hun virkelig å være med på utviklingen i sentrum sammen med de andre videre. At hun er blitt veldig glad i Vestby er ikke noe å lure på. Hun sier:

-Jeg tror ikke jeg blir så veldig rik på dette, men jeg tror på Vestby sentrum og utviklingen der og vil bidra, for, det er så viktig for Vestby! Vi sees vel??