ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Kvelden åpner med en times klassisk klaverkonsert, og etter en pause med forfriskninger følger en times teaterforestilling. En noe underlig kombinasjon vil noen si, men sammen vil de åpne for mange gode opplevelser.

Musiker Thormod Rønning Kvam er en av Norges mest talentfulle klassisk skolerte pianister og med et svært høyt internasjonalt nivå. Rønning Kvam har bakgrunn i master- og diplomstudier ved prestisjetunge Royal Academy of Music i London og egne turneer.

Denne kvelden vil vi få musikk som henter frem litterære assosiasjoner og bringer oss inn mot Jens Bjørneboe: Edvard Grieg: Holberg-suiten, op. 40, Domenico Scarlatti: utvalgte sonater, Maurice Ravel: utdrag fra «Le Tombeau de Couperin», Leoš Janáček: utdrag fra «På gjengrodde stier» (1911).

Skuespiller Torstein Andersen har hatt stor suksess med skuespillet «Hjemløsheten, barndommen og døden» – om Jens Bjørneboes liv. Den timelange forestillingen tar deg med inn i Bjørneboes indre verden, der han sloss med både samfunnet rundt og ikke minst seg selv.

Torstein Andersen er fra Trondheim, utdannet skuespiller og i mange år ansatt ved Trøndelag teater. De siste årene har han utviklet egne teaterforestillinger og reist rundt med disse. Bjørneboe stykket er et av hans mest populære skuespill.

Torstein Andersen gir oss denne kommentarer i forbindelse med forestillingen:

-På 60 tallet i min ungdom leste vi mye Bjørneboe. Han var jo en skikkelig “åttåsekstier”, som vi sa. Da ble min interesse for denne forfatteren tent, og jeg traff han like etterpå.

-Jeg var veldig opptatt av lyrikken hans, og i 2020 er det faktisk 100 års jubileum siden hans fødsel. Jeg fikk lyst til å sette sammen en kveld der jeg forteller om hans liv, noen historier og en del lyrikk. Jeg har gått gjennom mye av det han utga, en del brevvekslinger, intervjuer og pratet med folk som kjente han.

-Alt dette har jeg skjært ned til en historie – uhøytidelig med litt løs jakke -der jeg tar med publikum på en reise inn i hans liv.

-Jeg har gjort 12 forestillinger og alt har vært utsolgt. Den 10. oktober skal jeg på Litteraturhuset i Trondheim, og den forestillingen ble utsolgt for en måned siden. De måtte bytte til større lokale, og kvelden blir nå arrangert i deres største sal. Det er moro, sier Torstein Andersen.

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.