ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Arrangementet som er gratis og basert på gedigen, frivillig innsats, var igjen en suksess. Fredag, lørdag og søndag. Musikk, fest, dans, lekre biler, krabbefiske, kunstutstilling og marked samlet mange mennesker i år igjen.

Stemningen var fantastisk da vi tok en tur søndagen. Sola tvang seg gjennom skyene, og gjorde sitt. Fra scenen ved torget sang Mia Finjarn vakre, skjulte skatter etterfulgt av Franco Banini som tolket tradisjonelle italienske sanger. Publikum lot seg lokke av tonene og benket seg rundt bordene med godt drikke og en pølse med lompe eller to,  og applauderte Finjarns høye toner og jazzie innslag.

Brosteinen på torget var fylt av de fineste, velpolerte biler i mange årsmodeller. Her var det mang en drømmebil. Menn og noen damer beundret de ulike “glisene”, og det ble småpratet, løftet på panser og diskutert.

På bryggekanten ble krabber fisket opp med snører og rekeagn av den yngre garde passet godt på av bestefar, far eller storesøster. Spente og blide fjes og krabber i vannbøttene er en klassiker.

Krabbefiske

Slitne, men fornøyde arrangører

Kai Dybedahl sier i etterkant at han er imponert over hvor godt Kulturdøgn er besøkt.

- Lørdagen var helt spesiell. Jeg har aldri sett så mange folk under arrangementet. Vi føler virkelig at vi blir tatt på alvor av sponsorer og publikum og er stolt av det vi får til sammen med alt mannskapet som deltar.

- Produksjonsmessig kunne vi ha tatt inn store artister og solgt billetter for veldig mye penger. Så flinke folk og bra utstyr har vi.

 

Et fantastisk konsept

Vi snakker med Signe Heimdal, en kjent og aktiv kvinne i kulturlivet i Son, om en uttalelse om hennes syn på arrangementet i år.

- Jeg synes at Kulturdøgn Soon er et fantastisk konsept og tilbud og som passer ekstra godt i Son. Til og med godværet var på plass. All ære til Mads og Kai og alle de frivillige som står på i måneder, uker og dager for at dette skal kunne gjennomføres!

 

- En av hovedårsakene til at jeg synes dette er flott er at det er gratis, det favner alle på tvers av alder, kjønn, kultur og inntekt. Inkludering er et viktig ord her.  Derfor er jeg takknemlig for at kommunen stiller med midler, og at ordfører og politikere fra alle partier stiller opp, ønsker velkommen, er tilstedeværende og roser de frivillige for innsatsen. Slik anerkjennelse er viktig!

- Jeg synes også at Sånafestivalen, som også er et spennende, inkluderende og åpent tilbud, og Kulturdøgn Soon utfyller hverandre. Sånafestivalen byr på nyskapende og spennende kunstneriske opplevelser. De henter inn artister og kunstnere fra flere verdenshjørner.

- Hvem som helst med tilknytning til Son og Vestby kan melde seg på Kulturdøgn Soon for å vise frem det de driver med av kulturelle aktiviteter. Og jammen foregår det mye forskjellig! Noe som gledet meg veldig i år er kvaliteten på det som ble vist frem. Vi har mange flinke folk her i denne kommunen!

Heimdal trekker frem mangfoldet som ble presentert. Hun nevner kunstteltet hvor både profesjonelle og amatører viste frem fotografier, malerier og andre billedformer, smykker og keramikk. Mye bra, sier hun. Ikke minst lyssettingen av bygningene kvelds- og nattestid som skaper en vakker ramme rundt arrangementet.


Hun er imponert over barn og ungdom fra kulturskolen (inkluderer et fantastisk jazzband) og en vokalgruppe fra Hølen som også imponerte de fremmøtte stort. Ikke minst dansere, like band og artister som presenterte alt fra visesang til rap og elektronika.

- Det ble også fremført musikk andre steder, slik som på Hagestua og i bakhagen på Thornegården.  De ulike aktørene var flinke til å være på plass og passet spilletiden sin, slik at de ulike innslagene gikk for seg i henhold til programmet.

- Selv fikk jeg med meg Big Boss Band (storband) med en dyktig vokalist. Iversen har jeg fulgt i flere år, og de blir bedre og bedre. Og ikke minst Vømmøl spelemannslag med Hans Rotmo i spissen. Herlig!!! Stinn brakke. Folk lo, klappet og sang med. De ville ha meeer! Vømmøl lovet å komme tilbake neste år.

- Jeg synes det var veldig bra at de siste innslagene på lørdagskvelden var rettet mot ungdom. Jeg hørte på rap-musikerne, men måtte dessverre gå. Ikke fordi musikken eller tekstene var dårlige, men fordi lydstyrken ble for kraftig for meg. Selv med "prevensjon"/ørepropper. Som musiker er jeg avhengig av å ta vare på hørselen. Jeg skulle gjerne ha hørt konserten ferdig, og fått med meg elektronika-musikken til slutt.

- En gruppe må nevnes til slutt; en gruppe som gjør at vi som tar bilder, maler, former, danser, synger eller spiller holder på time etter time, måned etter måned, år etter år: Den gruppen er PUBLIKUM! Takk til publikum! Mange satt der i timevis. Publikummet i Son er til stede, klapper, smiler, roser, heier og ser ut til å kose seg. Takk til dem! - Og tusen takk til Signe Heimdal for hennes betraktninger!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.