ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Måtte solen igjen skinne over det festlige, mangfoldige arrangementet som går av stabelen i midten av august for 5. gang. Mange frivillige deltar, og arrangørene ønsker seg enda flere.

Kai Dybedahl er mørk i stemmen, men lys til sinns når sommeren så vidt er i gang, men planene for årets “Kulturdøgn” har vært jobbet med en god stund. Ikke minst skal det skaffes nok frivillige hender. Mye skal rigges, serveres og ryddes før, under og etter denne store festen.

Topp utstyr og lyd

– Jobber dere i komitéen med arrangementet hele året rundt, undrer vi.
– Når festivalen er ferdig, orker vi ikke se hverandre på noen måneder, sier Dybedahl. Vi lurer på om han fleiper, men ser for oss at dette kan være tilfelle. Under de intense dagene og nettene, og med alt som skjer i forkant, ser den harde kjernen hverandre veldig mye. Forståelig nok når vi ser alt de får til på scenene, i teltene og i bakgårdene. Arbeidet de legger ned blir fort et halvt årsverk, innrømmer han.

– Vi har topp utstyr og lyd på de to scenene vi har på torget. Den ene med band, og den andre med kanskje en visesanger som spiller under skiftet på den største scenen.

– Vi evaluerer når vi er kommet til veis ende. Når det stunder mot jul, begynner vi å tenke og snakke sammen igjen, og i januar er vi så smått i gang med søknader og slikt, sier han som selv er musiker og spiller i bl.a. “Rolling The Stone” og “Son strengelag” . – I år er ikke vi med på underholdningen.

Vømmøl gir tilbake

Det er derimot Vømmøl Spelemannslag med Hans Rotmo i spissen. De gir bort en konsert i forbindelse med ny plate og turne på trappene! Det må sies å være et kupp! Rotmo vil gi litt tilbake til Son hvor han og kona har bodd siden 2008.

– Og sånn er det vi får det til, sier Dybedahl. -Vi benytter oss av kontakter og får proffe scener og utstyr til en rimelig pris, opptredener via kontakter, gratis eller til en god pris. Det er klart det krever jobb.
– Likevel fortsetter dere?
– Ja, kulturfestivalen er viktig for oss alle. Et sånt arrangement skaper samhold. Det betyr mye både for de som bidrar med underholdning og de som jobber frivillig. Noen har skaffet seg nettverk ved å være med her, og det er viktigere nå enn noen gang. Alt dette har politikerne i Vestby sett. Vi er så takknemlig for at kommunen fortsatt vil være med og støtte oss, understreker han. I slutten av 2022 mottok vi Kulturprisen, og det er flott!

– Flere sponsorer er med oss. Fra næringslivet har vi bl.a. Sørby Utleie, Anker Bygg Prosjekt og Sparebankstiftelsen er en veldig god støttespiller. I det mangfoldige næringslivet vi har i kommunen vår, ønsker vi oss enda mer støtte til dette arrangementet vi og mange med oss mener er så viktig. Det er bare å ta kontakt med oss på Facebook, avslutter Dybedahl.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.