ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Det er stille på tunet, men ved nærmere ettersyn er det mye aktivitet på gården. Gartnerne jobber i drivhuset og i hagen, det gruses og males, og nye arrangement planlegges.

Konstituert daglig leder Christina Storskogen og ansvarlig formidler Camilla Augusta Søhoel tar imot oss, og vi slår oss ned i solveggen utenfor kaféen og gårdsbutikken. Det er vårlig, og luften er skarp, men som vanlig er det godt å være her i omgivelsene du ikke finner noe annet sted. Damene forteller at Ramme har mye på menyen fremover. Likevel, det må sies at det foregår en rekonstruksjon ved gården som innebærer at noen tilbud holdes igjen og at det må tas små skritt når det gjelder alle prosjekter.

Mange gleder

Her er ikke dyr å besøke som før, men fugler og emuer er på plass, og sauer kommer til å beite på Rammes områder. Kaféen, gårdsbutikken og Havlystparken vil holde åpent i helgene og utvide åpningstidene utover i takt med at sommeren kommer. Parken åpnes for publikum, i skrivende stund om få dager, og en kan bestille guidet vandring eller gå på egen hånd i de frodige omgivelsene. Allerede denne solfylte dagen i april, er deler av hagen teppebelagt av vårblomster. Skilla, påskeliljer, blåveis og hvitveis fyller hagen med dufter. Det føles faktisk som at man er i en annen verden; en eventyrlig virkelighet.

Pensel og pjolter

Sammen med en lokal kunstner inviteres publikum til maleaktiviteter i atelieret og i Havlystparken på Ramme fremover. Camilla August sier:

– Vi har lenge drømt om å få inn flere kunstnerlige aktiviteter til gården. Nå gjør vi det ved besøk og kurs av lokale kunstnere som Laila Jacobsen, Kaja Norum, Maria Waagbø og Rose Blixencrone. Hvor mange av disse arrangementene det blir, avhenger av responsen.

– I begynnelsen av juni starter vi en tegnekafé for voksne med kunstneren Rose Blixencrone som vil holdes regelmessig på dagtid torsdager og søndager, to ganger i måneden.

Ro og sjelefred

– Som en kick-start til sommerferien, når man ofte bruker tid på å lande, erkjenner Søhoel, holder vi en helg i starten av juli, som vi har kalt «Ro og sjelefred» med pianist og komponist Andreas Ihlebæk, journalist og forfatter Merete Gamst og Camilla Augusta i rollen som veileder gjennom hele helgen. Trioen legger til rette for hvile, ro og tilstedeværelse. Bare være, gjøre gode øvelser ute i Havlystparken og puste. Konserten «Ro» til Ihlebæk er høydepunktet og holdes ute i Havlyst-teatret.

Hagedag

– Det blir Hagedag den andre helgen i juni, informerer Christina Storskogen. Tradisjonen tro blir tunet fylt med grønt og vekster fra gården og eksterne utstillere. Rammes egne gartnere bidrar med minikurs og mer.

Villa Munch er verdt å legge turen til når man vandrer langs kyststien. Villaen ligger nyrestaurert og vakker inne i bukten. Kjøper du en guidet tur på Ramme, inkluderer den besøk i kunstnerens bolig.

Vognremissen kan stadig vise et mangfold av praktfulle kjøredoninger fra fordums tid.

Aulakonsertene

– Vi tilbyr kunstmusikk i verdensklasse året igjennom. Om vinteren spilles konsertene i Aularommet i Ramme Billedgalleri. Om sommeren kan du oppleve konsertene i vår vidunderlige hage. Her blir kammermusikk på formiddagene og jazz og glad musikk på ettermiddagene søndagene i juli. En får lyst til å finne frem stråhatten med en gang, smiler Søhoel, og Storskogen legger til at publikum ofte pynter seg og glir naturlig inn i de helt spesielle omgivelsene og i atmosfæren musikken gir.

Hotellet

Ramme fjordhotell, samt Ramme kro og restaurant driftes av Classic Norway hotels og har stadige kurs og konferanser hvor også omvisninger i parken står på menyen. Bryllup legges også til hotellet og er hyggelige begivenheter.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.