ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Vi har flere flotte korps som spiller i 17. mai-togene i kommunen. Vi har pratet med Vestby skolemusikkorps, Ås og Vestby musikkorps og Såner skolekorps.

Vestby skolemusikkorps

Vellykket rekrutterings­prosjekt

Arne Jacobsen leder for korpset forteller engasjert om øvelse for skolebarn i SFO-tiden. Et vellykket rekrutteringsprosjekt med for tiden 50 aspiranter fordelt på Vestby og Bjørlien skole. Det lille korpset har nå fått svært mange nye medlemmer, noe Arne gleder seg over. Aspirantene fra Vestby skole øver i skolens musikkrom og Bjørliens aspiranter øver på korpshuset på gamle Bjørlien skole. Korpset hadde et stort lager med instrumenter. Men nå har de blitt nødt til å handle inn flere nye. -Vi ser allerede en kjempeprogresjon hos aspirantene, og vi har det veldig gøy. De nye aspirantene skal marsjere bak korpset i barnetoget på 17. mai og ha et lite innslag på skolene sine.

Loppemarked på Prestegården

Arne kan med glede fortelle at det populære loppemarkedet på Prestegården er tilbake igjen. Det krever en del med innsamlingsdager og organisering av hele loppemarkedet, men det er også en viktig inntektskilde og et flott arrangement. Hold av 17.-18. juni.

Ås og Vestby musikkorps

17 mai tog

I tillegg til å lede Vestby skolemusikkorps spiller Arne ­Jacobsen selv i voksenkorpset Ås og Vestby. Han spiller trompet og har spilt aktivt i korps i over 35 år. Det dyktige korpset øver i Ås, og har medlemmer i alle aldere fra 18 år og opp­over. Musikanter fra 16 år fra andre korps kan være med på øvingene. Arne forteller at gjennomsnittsalderen blant de 40 medlemmene i korpset begynner å bli høy. De har noen unge medlemmer fra blant annet NMBU, men få medlemmer i 20-30 årene. -Når folk bikker 40 år og oppover begynner de å komme tilbake til korpsene. Da har de antagelig mer tid når barna deres er blitt eldre. – Jeg har selv klart å kombinere korps og har 3 barn. Det er viktig å ha en aktivitet utenom og litt tid for seg selv, det har alle godt av.

Nyttårskonsert og Kulturkvartalet i Vestby

Den årlige nyttårskonserten er en av de store begivenhetene for korpset. Den er vanligvis blitt avholdt i Aud Max i Ås eller Ås kulturhus. Nå som Kulturkvartalet i Vestby snart er klart, ser Arne frem til å bruke lokalene for konserter og vise frem korpset her og. – Nå som vi endelig har fått et kulturhus, skal det pinadø brukes også, og det skal fylles med folk. Arne håper det ikke vil bli for dyrt for frivillige å bruke Kulturkvartalet. Om det blir en grei pris å bruke lokalene lover Arne at Kulturkvartalet skal brukes, fylles med folk og det skal skapes liv i sentrum.

Såner skolekorps

Ny leder ønsker nye medlemmer velkommen

Det dyktige korpset som øver i Son og har medlemmer fra Son, Brevik og Hølen har fått ny styreleder. Vi tar en prat med Espen Rønneberg-Giertsen som bor i Son og til daglig er rektor ved kulturskolen i Moss. Han har en lang musikalsk karriere bak seg som startet i Rød skolekorps i Fredrikstad. Han har blant annet spilt i Norges Nasjonale Ungdomskorps og studert ved Barrat Dues Musikk­institutt og Norges Musikkhøyskole. Som profesjonell musiker har han spilt i flere symfoniorkestre, samt de profesjonelle korpsene i Forsvaret. Han har vært dirigent i flere korps og siden februar har han tatt fatt på den spennende oppgaven å være styreleder for det foreldredrevene korpset i Son.

Såner skolekorps har for tiden 25 medlemmer i hovedkorpset og 10-15 juniorer. Akkurat nå har de ingen drilltropp. Espen ønsker nye medlemmer velkommen. – Såner skolekorps har musikalsk sett vært et meget godt korps i mange år. Korpset har vært flinke til å holde på musikantene slik at det musikalske nivået i hovedkorpset har holdt seg godt. Framover blir det viktig å fortsette å ta vare på alle og samtidig jobbe godt med aspirantene, sier Espen.

Klassekorps

Espen forteller om et nytt og spennende prosjekt som er et samarbeid med kulturskolen i Vestby. – Vi har fått støtte til å starte et klassekorps i skoletiden. Dette blir som et eget fag, der elevene lærer å spille et instrument på skolen!

70-års jubileum

Korpset fyller 70 år i 2023 og det skal markeres til høsten. Men de skal også feire med en sommertur til Gøteborg for å delta på en musikkfestival sammen med flere andre korps.

Korps er en arena for mestring

Hva er bra med å spille i korps? – Alle medlemmene er med å spiller. Korps er en unik måte å inkludere et mangfold i alder og nivåer. I fotball må kanskje noen sitte på reservebenken. I korpset tilrettelegges det så alle får delta hele tiden. I tillegg har korpset et trygt og godt sosialt miljø der man gjør hverandre gode. De eldste er utrolig flinke til å inkludere de yngste i korpsmiljøet og det er med på gjøre korps til en arena for mestring. – Det gjør noe med selvtilliten når for eksempel en 10-åring får spille sammen med en 18-åring, og samtidig får et klapp på skuldra for innsatsen

Arkivfoto fra 2022

Foto hentet fra Soon Etter Frokost sin Facebookside

Soon Etter Frokost..
vil vi skrive om ved en senere anledning
her en liten video hentet fra Son sin offisielle 17.mai side:
Soon etter frokost og drillgjengen skaper liv🇳🇴

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.