ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Foran i blå gensere: Personlige trenere Stig Johansen og Nilam Aslam. Bak gårdeier for Vestbytorget Ulf Ø. Lund. Monica Holm i midten fra The Coffee shop. Vi fikk alle slush av Monica.

Joakim Leon Strand er også personlig trener

Det er på Kraft treningssenter det skjer. Nå har gårdeier for Vestbytorget Ulf Ø. Lund gått inn og sponset 3 måneder med personlig trener for de over 60 år. Treningen er hver lørdag kl. 11.00 – 12.00. Dermed blir det en aldersgruppe med tilrettelagt trening. Allerede er det flere som har meldt seg på, så her gjelder det å være rask.

De som vil så kan være med og samles etterpå med en kaffe og kanelsnurr (veldig gode) hos Monica Holm på The Coffee shop i første etasje. Der blir det servert gratis gratis Smoothie, kaffe og en kanelstnurre/kake eller sandwich til hver deltaker. Monica støtter alle tiltak som stimulerer til økt aktivitet på Vestbytorget. For øvrig så hadde Coffee shop 1 års jubileum 1. mars, og som Monica sier, så har hun lært mye på ett år.

Møteplasser for eldre

Det er veldig viktig og det er godt å komme seg ut fra husets 4 vegger. Lund forteller videre at innen 2050 så skal antall eldre over 67 i Vestby dobles fra 3.000 til 6.000 mennesker. Andelen friskere eldre blir også større, og da er det viktig at disse aktiviserer seg fysisk og sosialt.

Vestbytorget bygger videre på det eksisterende

Vestbytorget skal bygge videre på det som allerede eksisterer. Her finner du mange tjenester innen helse og velvære. Lund forteller videre at 25% av kommunens kostnader går til helseomsorgen. Sånn sett burde trening vært sponset på blå resept fra staten. Med riktig trening og kosthold kan eldre få en sunnere og bedre livskvalitet. Plutselig kommer smil og livsglede tilbake. – Det er aldri for sent å komme i gang.

Personlige trenere

Personlige trenere Stig Johansen og Nilam Aslam som også er eiere av senteret er begge entusiastiske og gleder seg til videre samarbeide om prosjektet. Her kan man være seg selv og trenger man hjelp, så får man det, forteller Stig. Det er også mange av de som trener på senteret som også er hyggelige og ivaretar nye medlemmer. – Når tante Olga på 85 trener sammen med en 16 åring, så har vi fått den perfekte treningen. Her skal alle generasjoner kunne trene sammen uten forbehold, er Stig sin tanke om treningen. Monica er så imponert over at det alltid er folk som trener på senteret. Det kan Stig konstatere, at her er det noen som kommer kl. 05.12 hver dag, så her er det aktivitet fra kl. 05:00 – 00:00 hver dag.

Kostholdet?

– Hvordan er det med kostholdet? Du får mer bevissthet rundt kosthold når du begynner å trene, og så skjønner man mer av hvor mye som skal til for i det hele tatt å gå ned i vekt. Det er opplest og vedtatt at det holder ikke med bare trening. Stig kommer med et eksempel om en som trente hardt på tredemølla i 20 minutter og som brente 200 kalorier av 10.000 kalorier, som vedkommende hadde inntatt en kaloririk lørdag. Spørsmålet blir da, er det verdt det? Hvis du spiser 10.000 kalorier 2 dager i strekk så må du trene 20 timer på tredemølla. Det kommer ikke til å skje, poengterer Stig.

Mange sliter med å komme seg ut

Det er mange eldre som savner å være sosiale og sliter med å komme seg ut, sier Nilam, som også studerer fag innen helse og rusarbeid. Det er forskning som viser at beinmuskulaturen er viktig for å komme seg ut for eldre. Når beina svikter, er det andre ting som svikter i tillegg. Derfor er det viktig at flere eldre kommer seg opp av sofaen og kommer i gang med en aktiv livsstil.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.