ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Strikking er i vinden som aldri før, og nå inviterer Vestby Bygdekvinnelag til Koftefestival i bygda.

Strikkede plagg har i mange år vært en del av vår norske kulturarv. Strikkekunnskapen har gått i arv fra mor til datter gjennom flere generasjoner, og opp gjennom tiden har det blitt utviklet og designet en masse flotte mønster. Nå ønsker Bygdekvinnelaget å vise frem det store mangfoldet som finnes av strikkede kofter og gensere rundt i Vestby og omegn, og da blir det naturligvis invitert til koftefestival på Vestby Prestegård.

Det var Trude Skage Andersen som kom med ideen til koftefestivalen, og resten av medlemmene i bygdekvinnelaget var ganske raske til å henge seg på. Dette var et arrangement som alle var positive til, og selv om det er en del jobb i forkant, så gleder laget seg nå til å vise frem de flotte strikkeprosjektene. Utstillingen blir på Vestby Prestegård og vil foregå over en hel helg i mars.

Bygdekvinnelaget vet at mange sitter på flotte strikkede skatter her i bygda, og de oppfordrer alle innbyggerne til å ta en titt i skap og kister, for å se om de har noe å bidra med. Koftene samles inn i forkant av utstillingen og allerede nå har det begynt å komme inn en del kofter til utstillingen. Alle koftene blir nummerert og gjennom utstillingshelgen er det også mulighet for publikum til å stemme på den fineste kofta.

Andersen forteller også at det blir masse aktiviteter gjennom helgen. Foruten selve utstillingen blir det også workshops og foredrag. Det kommer to store trekkplastre. På lørdagen kommer Annemor Sundbø som er godt kjent innenfor strikke- og koftemiljøet. Hun kommer med fly fra Kristiansand og blir på Prestegården hele lørdagen. – Vi håper mange benytter sjansen til å få med seg foredragene hennes og se litt hva hun har gjort, sier arrangøren. Det blir også en mengde workshops i løpet helgen. Vil du lære å strikke flette, så kan du lære det. Trenger du hjelp til å montere kofter, så kan du få hjelp til det. Har du noen hjemmestrikkede sokker eller andre strikkeplagg som skulle vært reparert, så få du kanskje hjelp til det også. På søndagen vil det være både foredrag og workshop med Kathrine Frey Frøslie, så det er mange muligheter til å lære noe nytt denne helgen.

Det blir muligheter til å levere kofter flere dager i forkant av Koftefestivalen og damene i bygdekvinnelaget håper det kommer inn masse flotte kofter. Det er naturligvis veldig morsomt hvis det knytter seg noen spesielle historier til koftene, men det er ikke noe krav. Det viktigste er å vise det flotte mangfoldet som finnes. Det vil bli flere muligheter til å levere inn kofter, så det er bare å følge med på facebook eller andre steder, og så håper damene i bygdekvinnelaget at mange tar turen til Prestegården under utstillingen.

Koftefestivalen vil foregå på Vestby Prestegård 23(11-16) og 24(12-16). mars.
Les programmet til Koftefestivalen.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.