ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

KODEKLUBBEN SØKER NYE KREFTER

– DEG!!!!

Illustrasjon Pixabay

Kodeklubben Vestby & Son så dagens lys i ­september 2014. Det startet med et tilfeldig treff på en bussholdeplass.

kodeklubbens logo

Noen som kom i prat, viste seg å ha felles interesser. Vi startet med å henge opp lapper på oppslagstavler rundt omkring og opprette en FB-gruppe, for å trekke til oss frivillige og kodekids.Siden den gang har vi hatt mange koselige aktiviteter i Vestby og i Son, på biblioteket, skoler, og bedrifter. Kids i alle aldre har kost seg, lært og ledd masse sammen.

Vestby Game Jam

Kodeklubben har også laget Vestby Game Jam tre ganger i samarbeid med Vestby ungdomsskole og Frivilligsentralen.
Det hadde vært veldig kult om noen kunne tenke seg å arrangere noe sånt igjen.

Samarbeide

Vi har også hatt samarbeid med kodeklubber rundt oss, og har et fantastisk nettverk i Lær Kidsa Koding.

Nye krefter – Nå er det dags for oss som har drevet klubben å la noen andre overta roret på kodeklubb-skuta.

Den er faktisk veldig lett å manøvrere, og alt som har med Lær Kidsa Koding-nettverket å gjøre er utrolig givende. Det eneste kravet for å drive kodeklubben, er at man følger Lær Kidsa Koding sitt verdigrunnlag. Ut over det, kan man gjøre hva man vil.
Aktiviteter bestemmer dere selv, hva dere vil gjøre, hvor ofte og hvor lenge, og hvor dere vil være. Det kan være greit med trådløst nett, og en person som kan litt om data, i fall teknikken svikter. Men kidsa er utrolig kjappe til å lære kodingen selv, og jobber selvstendig med oppgaver. Mange har også lært mye sammen med en medfølgende forelder.
Vi har hatt et supert samarbeid med bl.a. Vestby bibliotek og Frivilligsentralen. Det er nyttig med en koordinator som kan være kontaktperson. Vi har en del utstyr som kan overtas. (link)

Hvis noen synes det høres spennende ut, er det bare å kontakte oss på Kodeklubben Vestby & Son sin Facebook-side for mer info, og masse bilder :)

KODING – MED PENN OG PAPIR

For mange kan koding virke stort og komplekst å sette seg inn i. Vi gir deg oppskriften som gjør det overkommelig – både for lærere og elever.

Lær kidsa koding! (Eller lær det selv.)

“Vi lever i en digital verden der omtrent alt som skjer rundt oss styres av dataprogrammer. Vi har aldri vært omgitt av så mange datamaskiner som nå. Å kunne lage eller skjønne hvordan programmer virker bør derfor være en elementær kunnskap – omtrent som sløyd har vært til nå. Ikke alle skal bli programmerere, og ikke alle skal bli snekkere. Men vi må gi folk mulighet til å forstå verden rundt seg, og fikse enkle ting hjemme eller på jobb.”
— Simen Sommerfeldt: Hvorfor lære kidsa koding? (les mer….)

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.