Kodeklubben Vestby & Son så dagens lys i ­september 2014. Det startet med et tilfeldig treff på en bussholdeplass. Noen som kom i prat, viste seg å ha felles interesser. Vi startet med å henge opp lapper på oppslagstavler rundt omkring og opprette en FB-gruppe, for å trekke til oss frivillige og kodekids.

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Sparebank1
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Tekst : Christine F. Lampe Holman
kodeklubbens logo

Kodeklubben

Siden den gang har vi hatt mange koselige aktiviteter i Vestby og i Son, på biblioteket, skoler, og bedrifter. Kids i alle aldre har kost seg, lært og ledd masse sammen.

Vestby Game Jam

Kodeklubben har også laget Vestby Game Jam tre ganger i samarbeid med Vestby ungdomsskole og Frivilligsentralen.
Det hadde vært veldig kult om noen kunne tenke seg å arrangere noe sånt igjen.

Samarbeide

Vi har også hatt samarbeid med kodeklubber rundt oss, og har et fantastisk nettverk i Lær Kidsa Koding.

Nye krefter

Nå er det dags for oss som har drevet klubben å la noen andre overta roret på kodeklubb-skuta. Den er faktisk veldig lett å manøvrere, og alt som har med Lær Kidsa Koding-nettverket å gjøre er utrolig givende. Det eneste kravet for å drive kodeklubben, er at man følger Lær Kidsa Koding sitt verdigrunnlag. Ut over det, kan man gjøre hva man vil.
Aktiviteter bestemmer dere selv, hva dere vil gjøre, hvor ofte og hvor lenge, og hvor dere vil være. Det kan være greit med trådløst nett, og en person som kan litt om data, i fall teknikken svikter. Men kidsa er utrolig kjappe til å lære kodingen selv, og jobber selvstendig med oppgaver. Mange har også lært mye sammen med en medfølgende forelder.
Vi har hatt et supert samarbeid med bl.a. Vestby bibliotek og Frivilligsentralen. Det er nyttig med en koordinator som kan være kontaktperson. Vi har en del utstyr som kan overtas. (link)

Hvis noen synes det høres spennende ut, er det bare å kontakte oss på Kodeklubben Vestby & Son sin Facebook-side for mer info, og masse bilder 🙂