ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Klassisk i Drøbak arrangerer konserter til stor glede for alle som setter pris på klassisk musikk.

Det var Elena Shalneva som tok initiativet til dannelse av foreningen. Hennes ønske var å styrke og utvikle interessen for klassisk musikk gjennom konserter og foredrag. Konsertene er for øvrig gratis for alle under 18 år.

– Siden vi begynte vår virksomhet for 10 år siden, har vi kunnet tilby mellom fem og ti konserter hver sesong, forteller hun.

Foreningen har flere samarbeidspartnere, som “Ung musikk” og lokale støttespillere.

-Vi registrerer med tilfredshet at Klassisk i Drøbak er blitt en merkevare, sier hun. – Det merket vi ikke minst i forbindelse med konserten 11. november da Alexander Rybak var hos oss. Kirken var stappfull, og det var kø helt opp forbi Hospitalet.

Elena kan for øvrig fortelle at Rybak har lyst til å komme tilbake. – Han liker seg her, han er glad for samarbeidet med Klassisk i Drøbak – og han synes Drøbak kirke er et fantastisk konsertlokale.

27. januar blir det “Vinterkammerkonsert” med Audun Sandvik og Sveinung Bjelland. 3. februar står konserten “Fannys år” på programmet med Monica Tomescu Rohde ved klaveret. “Fannys år” er en musikalsk tidsreise gjennom Italia med utgangspunkt i Fanny Mendelssohn-Hensels klaversyklus “Das Jahr”.

10. februar kommer den skandinaviske saksofonkvartetten JÓR.

-På denne konserten får publikum høre fire saksofoner på måter de kanskje aldri har hørt før. Utøverne lover en unik konsertopplevelse, forteller Elena.

I mars kommer pianisten Tor Espen Aspaas. På programmet står verk av bl.a. Robert Schumann. Også Barokkanerne Christian Kjos (cembalo) og Ditte Marie Bræin (sopran) kommer i mars.

Lørdag 16. mars blir en spesiell dag. “Årstidene” av Vivaldi står på programmet. Utøverne er Birgitte Stærnes (fiolin), Christopher Tun Andersen (fiolin), Isaac Schuldman (fiolin), Elena Shalneva (cembalo) og Nicole M. Sirnes (forteller). I tillegg er det en strykekvartett.

-Til tross for at Antonio Vivaldi endte sitt liv som en fattig og utdatert musiker, er “De fire årstidene” blitt noe av det mest kjente innen klassisk musikk, med innspillinger solgt i millionopplag og stadige fremføringer i verdens konsertsaler. Dette er uten tvil barokkens mest kjente verk, sier Elena.

Hun kan ellers opplyse at foreningen lanserer en abonnementsordning i forbindelse med 10-årsjubileet. Mer informasjon vil komme på foreningens nettside:

www.klassiskidrobak.no.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.